Garry Kasparov, la București, despre Vladimir Putin: E într-o poziție proastă acum, una în care toate mutările sunt greșite

10 mai 2022
289 Afișari
Garry Kasparov, la București, despre Vladimir Putin: E într-o poziție proastă acum, una în care toate mutările sunt greșite
Garry Kasparov, la București, despre Vladimir Putin: E într-o poziție proastă acum, una în care toate mutările sunt greșite | Sursă foto: Agerpres

Marele maestru al șahului , Garry Kasparov, a declarat că în acest moment Vladimir Putin se află într-o poziție proastă și nu mai are soluții pentru numeroasele provocări cu care se confruntă.

Garry Kasparov, la București, despre Vladimir Putin: E într-o poziție proastă acum

Garry Kasparov a declarat într-un interviu pentru Digi24, că Vladimir Putin se află într-o poziție proastă la acest moment, iar atunci când Ucraina va riposta atacurilor, mai puternic, rușilor le va scădea moralul considerabil.

În șah avem o vorbă care spune că atunci când ești într-o poziție proastă, toate mișcările sunt greșite. Putin este într-o poziție proastă acum. Indiferent ce spune sau face pe 9 mai, va vedea consecințe dramatice. Nu cred că se poate gândi cum să rezolve asta, pentru că nu s-a confruntat niciodată cu atâtea amenințări. Nu a avut de a face niciodată cu o situație în care este total izolat, spune Garry Kasparov în interviul acordat.

Cu toate că rușii depun eforturi pentru a cucerii cât mai multe teritorii din Ucraina, progresele pe care le fac pe câmpul de luptă sunt puține. Maestrul șahist consideră că atunci când armata ucraineană va dispune de arme mai letale decât armata rusă, lucrurile se vor schimba.

Rusia nu câștigă. Nu pierde, dar nici nu câștigă războiul.

Ieri a avut loc parada de Ziua Victoriei

Ieri, 9 mai 2022, în Rusia a avut loc parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie de la Moscova. Această paradă militară a celebrat 77 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste.

Vladimir Putin a început discursul de la începutul paradei spunând că, soldații ce luptă acum în Donbas sunt la fel ca și strămoșii lor care au luptat împotriva dușmanilor țării, pentru siguranța Rusiei.

Victoria țării mame este sacră. Strămoșii noștri au luptat împotriva dușmanilor în Stalingand, în Kursk. Este la fel și acum. Luptați pentru oamenii noștri din Donbas, luptați pentru securitatea patriei noastre. Ziua Victoriei este aproape de fiecare dintre inimile noastre. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători, a declarat Vladimir Putin.

Cookies