Gardurile urâte de beton de la Eroii Revoluției vor fi mascate cu o perdea de iederă. Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi

05 aug. 2022
6146 Afișari
Gardurile urâte de beton de la Eroii Revoluției vor fi mascate cu o perdea de iederă. Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi
Facebook: Primar Daniel Băluță

Spațiu verde creat pe verticală, cu plasă de plante agățătoare. Soluția a fost găsită de o administrație de sector pentru a reduce poluarea și de a masca gardurile urâte de beton acolo unde nu se poate renunța la ele.

În zona Eroii Revoluției din București au început lucrările de amenajare a unui ”Gard Verde”, amenajat în fața celui de beton care împrejmuiește istoricul Cimitir Bellu.

Pentru a o ajuta să crească, iedera este înălțată pe un suport provizoriu, ce urmează să fie îndepărtat.

Este un proiect prin care Primăria Sectorului 4 spune că vrea să-l dezvolte pentru a crește cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducă poluarea și să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat.

”În unele locuri, pe orizontală nu se mai poate! Pentru că acolo unde am găsit un petic de pământ neamenajat l-am transformat deja în spațiu verde.

Așa că ne extindem pe verticală și plantăm iederă lângă gardul Cimitirului Bellu. Ca să se dezvolte și să crească frumos, planta va fi ajutată de un suport provizoriu, ce urmează a fi îndepărtat.”, precizează primarul S4 Daniel Băluță.

Prima grădină pe verticală din Sectorul 4 are deja 2 ani

N-ar fi primul proiect verde pe verticală din Sectorul 4. La Colegiul Octav Onicescu, încă de acum doi ani, a fost amenajată pe una dintre fațade o mini grădină verde.

”Astfel de proiecte sunt des întâlnite în marile capitale europene, unde, autoritățile au fost nevoite să găsească cele mai eficiente soluții pentru combaterea poluării, a prafului și a stresului termic generat de încălzirea globală.

Căutăm cele mai bune și inovatoare soluții pentru creșterea suprafețelor verzi în Sectorul 4.”, mai spune primarul Băluță.

Îți mai recomandăm și:

Cookies