Garduri verzi au fost amenajate pe Șoseaua Giurgiului, anunță Daniel Băluță. Proiectul urmărește, printre altele, mărirea spațiului verde și combaterea poluării

23 feb. 2024
10083 Afișari
Garduri verzi au fost amenajate pe Șoseaua Giurgiului, anunță Daniel Băluță. Proiectul urmărește, printre altele, mărirea spațiului verde și combaterea poluării
Garduri verzi au fost amenajate pe Șoseaua Giurgiului, anunță Daniel Băluță. Proiectul urmărește, printre altele, mărirea spațiului verde și combaterea poluării | Sursa foto: Facebook - Daniel Băluță

Pe Șoseaua Giurgiului din Sectorul 4 s-au amenajat garduri verzi. Printre principalele motive pentru care PS4 a implementat acest proiect se află mărirea suprafeței verzi, combaterea poluării și crearea unui aspect plăcut în zonă.

Pe Șoseaua Giurgiului s-au amenajat garduri verzi

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, transmite, pe pagina de Facebook, că angajați de la Totul Verde montează, în perioada aceasta, garduri verzi în Sectorul 4. Vineri, 23 februarie, s-au ocupat de cele de pe Șoseaua Giurgiului.

Prin acest proiect se dorește mărirea suprafeței de spațiu verde din aria administrată, combaterea poluării și a prafului, plus crearea unui aspect plăcut în zonă.

Continuăm să montăm garduri verzi în Sectorul 4! Colegii de la Totul Verde au ajuns și pe Șoseaua Giurgiului!

Prin astfel de proiecte dorim să mărim suprafața de spațiu verde din sector, chiar și pe vertical, pentru combaterea poluării, a prafului, dar și pentru a da un aspect estetic plăcut vizual zonei respective.

Proiectul a fost implementat pentru prima dată la Colegiul Național „Octav Onicescu”, unde un perete întreg s-a transformat într-o mini grădină, devenind astfel o școală unică în țară, susține PS4.

Primul proiect de acest gen implementat în sectorul nostru a fost la Colegiul Național ”Octav Onicescu”. Aici, una dintre fațadele clădirii, a fost „îmbrăcată” într-o mini grădină, formată numai din plante care rezistă la căldură, frig și umezeală.

Asta se întâmpla în 2020, atunci când unitatea de învățământ a trecut printr-un proces de reabilitare. În urmă cu 4 ani, liceul a fost modernizat și renovat. În total, 43 de săli au fost vizate de lucrări, însemnând clase, laboratoare, săli de lectură, cabinet medical, cancelarie, spații administrative, 11 grupuri sanitare, holuri și căi de acces.

Mini grădina, având o suprafață de 150 de metri pătrați, beneficiază de un sistem de irigare integrat, fiind amenajată pe un suport special. Aceasta are plante rezistente la căldură, frig și umezeală accentuată. Special alese, în funcție de climatul specific al zonei în care este poziționat peretele, pentru a oferi un tablou vizual unic, pe toată durata anului, plantele compun un micro-ecosistem, care reține praful și reduce poluarea.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies