Garduri inutile în București. Un alt străin a sărit gardul, de Revelion. Acesta a ales Muzeul de Artă de pe Calea Victoriei

01 ian. 2022
458 Afișari
Garduri inutile în București. Un alt străin a sărit gardul, de Revelion. Acesta a ales Muzeul de Artă de pe Calea Victoriei

După isprava irlandezului, care din cauza alcoolului a confundat Casa Poporului cu hotelul unde era cazat, un italian a escaladat de Revelion 2022 gardul de la Muzeul de Artă al României aflat pe Calea Victoriei, vizavi de Ateneu.

În noaptea de Revelion, în jurul orei 02.00, la Muzeul „Colecțiilor de Arta”, un jandarm, în timp ce se afla în serviciu în postul de pază și supraveghere mobil permanent, a interceptat și ulterior retinut un barbat în stare de ebrietate, care a escaladat gardul instituției.

Jandarmul a reușit imobilizarea persoanei în cauza făcând uz de spray-ul iritant lacrimogen, pana la sosirea echipajului de intervenție solicitat în sprijin.

În urma verificării datelor persoanei s-a stabilit ca acesta se numește OLIVIERO DOMENICO ALESSANDRO, de cetățenie italiana, născut la Napoli în data de 01.06.1995, relatează stiripesurse.ro.

În urma încercării de a pătrunde în obiectiv, persoana în cauza a fost sancționată cu amenda contravențională potrivit Legii 61/1991R, în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Persoana imobilizată a afirmat că înainte de a sări gardul a petrecut într-o locație din apropiere denumita „Ģrădina Monteoru”- un imobil cu curte de lângă obiectiv, unde funcționează un restaurant.

În urmă cu nici o săptămână, de Crăciun, românii au fost uimiți cum un irlandez băut a reușit să sară gardul, să străbată curtea și apoi să spargă un geam și să intre în Casa Poporului. Sorin Ioniță, analist la Expert Forum, a concluzionat atunci că dacă un om în stare de ebrietate a reușit să intre în spațiul de securitate ceaușist de la Casa Poporului, acest lucru arată cât de inutil este gardul, pe care bucureștenii îl vor dărâmat pentru a câștiga un loc generos de promenadă.

Cookies