ȘTIRI

Garda Naţională de Mediu: Negoiţă nu avea avize de mediu pentru ansamblul Confort City

Emil Grigore, şeful Gărzii de Mediu Ilfov, a declarat, joi, pentru Mediafax, că acordurile de mediu obţinute de Robert Negoiţă pentru Confort City sunt în regulă. Acesta a precizat că nu s-a constatat vreo încălcare în emiterea acestor documente, precizând că investitorul nu avea nevoie şi de o autorizaţie de mediu pentru construcţie, fiind vorba de un complex de locuinţe. Şeful Gărzii de Mediu Ilfov a precizat că acordul de mediu, ca şi autorizaţia de construcţie pentru Confort City au fost emise pentru Robert Negoiţă, ca persoană fizică.

Însă, Garda Naţională de Mediu a informat, într-un răspuns transmis B365.ro, pe 29 august 2011, că mai mulţi locuitori au depus plângeri din cauza disconfortului olfactiv produs de activităţile desfăşurate de SC Protan SA şi SC Ecorec SA. În răspunsurile transmise către petenţi (locuitori din ansamblul rezidenţial Confort City) a fost făcută precizarea expresă că aceste constructii nu deţin acte de reglementare pe linie de protectia mediului, din punct de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiu Boului aparţinând S.C. ECOREC S.A.”, au declarat oficialii Gărzii Naţionale de Mediu, pentru B365.ro, în răspunsul formulat pe 29 august 2011.

Şi Dănuţ Crăciun, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, îi contrazice pe inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu, declarând că distanţa dintre terenul pe care s-a construit şi una dintre gropile de gunoi este de 1.200 de metri, iar faţă de cealaltă, este de 1.700 de metri. „Asta însemna că distanţa era mai mare decât cea minimă prevăzută de lege, de 1.000 de metri”, a spus reprezentantul DSP Ilfov.

Declaraţiile lui Crăciun sunt contrazise, însă, de oficialii Gărzii Naţionale de Mediu, care au precizat, pentru B365.ro, că, în răspunsul formulat locatarilor, s-a specificat faptul că „imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiu Boului aparţinând S.C. ECOREC S.A.”.

Declaraţiile lui Emil Grigore şi Dănuţ Crăciun survin în urma incendiului produs, marţi, la Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10%-30%. Circa 640 de persoane au fost afectate de incendiul produs în incinta complexului rezidenţial deţinut de Robert Sorin Negoiţă.

AICI puteţi consulta răspunsul integral formulat de Garda Naţională de Mediu, la solicitarea B365.ro, în care se precizează clar că locatarii Confort City au fost înştiinţaţi de faptul că ansamblul nu avea avizele de mediu pentru construcţia de locuinţe şi se află în zona de protecţie sanitară a gropii de gunoi Ochiul Boului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button