Trei cluburi „de fiţe” din Capitală, închise de Garda Financiară. Mora nici nu avea casă de marcat

de:
15 nov. 2012
5 afișări
Trei cluburi

Miercuri seară, reprezentanţii Gărzii Financiare au făcut controale la 3 cluburi „de fiţă” din Capitală. Între acestea, barul Mora Champagne Bar, de pe strada Paris, nici măcar nu avea casă de marcat. Din acest motiv, clubul a fost închis pe perioadă nedeterminată.

Celelalte două cluburi închise sunt situate pe strada Viitorului -El Grande Comandante – și în Regie. La aceste cluburi, chiar dacă aveau casă de marcat, nu o foloseau. În urma controlului s-a constat că administratorii cluburilor nu dădeau bon fiscal pentru băuturile vândute, astfel încât au sigilat casele de marcat şi intrările în cluburi. Cele două cluburi au fost închise pentru o perioadă de trei luni. Fiecare club a fost amendat cu 10.000 de lei.

„În urma constatării încălcării obligativităţii legale de utilizare a caselor de marcat electronice fiscale şi a lipsei înregistrărilor obligatorii din documentele justificative contabile, comisarii au dispus aplicarea de amenzi contravenţionale şi confiscări de sume în cuantum total de 35.925 lei şi suspendarea activităţii tuturor celor trei cluburi.” – se arată în comunicatul Gărzii Financiare.

În urmă cu o săptămână, alte două cluburi de fiţe au pus lacătul pe uşă din acelaşi motiv. Acestea au contestat decizia celor de la Garda Financiară şi au dat în judecată această instituţie. Pe perioada procesului, cluburile se vor redeschide. 

Cookies