Garda de Mediu și Primăria Capitalei caută soluții pentru a scăpa de focarele de infecție din centrul Bucureștiului

09 mai 2021
147 afișări
Garda de Mediu și Primăria Capitalei caută soluții pentru a scăpa de focarele de infecție din centrul Bucureștiului

Garda de Mediu și Poliția Locală au demarat în ultimele săptămâni o serie de controale în centrul Capitalei pentru a încerca să scape orașul de locațiile insalubre, munții de gunoaie și ambalajele aruncate la fiecare pas ce au devenit deja un peisaj obișnuit pentru bucureșteni.

Cel mai recent control efectuat de Garda de Mediu și Poliția Locală a avut loc chiar în acest weekend și a vizat mai multe zone din Centrul Vechi al Capitalei. La fața locului a fost prezent și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip dintr-o clădire dezafectată, plină de deșeuri.

Șeful Gărzii de Mediu caută cooperare din partea autorităților pentru curățarea Centrului Vechi

Octavian Berceanu a căutat prin acest control să atragă atenția autorităților locale cu privire la adevăratele „focare de infecții” din inima Bucureștiului, unele ascunse, altele aflate chiar sub ochii trecătorilor.

În videoclipul postat de șeful Gărzii de Mediu este surprins interiorul unei clădiri insalubre aflată chiar pe strada Gabroveni din Centrul Vechi, unde se află mormane întregi de gunoaie, cabluri, resturi de construciții, o adevărată mini-groapă de gunoi. Berceanu a menționat că reprezentanții Gărzii de Mediu vor reveni în control în viitorul apropiat, pentru a vedea dacă situația s-a schimbat în vreun fel. Acesta a precizat și faptul că este „sigur că vom (n.r – Garda de Mediu) găsi cooperare la Primăria București”, pentru a scăpa de focarele de infecție din Centrul Vechi.

Garda de Mediu a semnalat probleme și în zona Piața Unirii, „Vin amenzile!”

Octavian Berceanu s-a declarat total nemulțumit de modul în care Compania Municipală de Salubritate gestionează gunoaiele din Parcul Unirii, și a amenințat ALPAB și compania municipală PMB cu amenzi, dacă situația nu se va rezolva.

Șeful Gărzii de Mediu a reclamat și coșurile de gunoi amplasate în zonă, care sunt prea mici pentru volumul de gunoaie aruncate de trecători, acestea fiind mereu pline ochi și înconjurate de ambalaje și pungi. „Parcul Unirii, vizavi de magazinul Unirea. Ăsta este modul în care înţelege compania municipală să-şi facă treaba, în mijlocul Bucureştiului, aşa arată. O bătaie de joc, evident, şi pentru asta vor lua foarte multe amenzi, până vor învăţa să-şi facă treaba, deocamdată nu au învăţat absolut nimic. Un dezastru se numeşte curăţenia în mijlocul Bucureştiului”, a scris Berceanu pe pagina sa de Facebook.

Cookies