Garda de Mediu pregătește amenzi pentru compania de salubritate București. Octavian Berceanu a filmat grămezi de gunoaie în Parcul Unirii

26 apr. 2021
222 Afișari
Garda de Mediu pregătește amenzi pentru compania de salubritate București. Octavian Berceanu a filmat grămezi de gunoaie în Parcul Unirii

Octavian Berceanu anunță amenzi pentru compania de salubritate București după ce a filmat grămezi de gunoaie în Parcul Unirii din Capitală.

Amenzi pentru compania de salubritate București. Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naţionale de Mediu, consideră că reprezentanții Companiei Municipale de Salubritate „nu îşi fac treaba sub nicio formă” și sunt vinovați de gunoaiele de lângă coșurile arhipline, care nu au fost golite, duminică.

Amenzi pentru compania de salubritate București

Berceanu anunţă că Garda de Mediu va aplica amenzi deoarece această mizerie este „vizibilă pentru fiecare turist care vine în centrul Bucureștiului”.

„Parcul Unirii, vizavi de magazinul Unirea. Ăsta este modul în care înţelege compania municipală să-şi facă treaba, în mijlocul Bucureştiului, aşa arată. O bătaie de joc, evident, şi pentru asta vor lua foarte multe amenzi, până vor învăţa să-şi facă treaba, deocamdată nu au învăţat absolut nimic. Un dezastru se numeşte curăţenia în mijlocul Bucureştiului” afirmă şeful Gărzii Naţionale de Mediu în timp ce filmează imaginile cu deşeuri aruncate în parc, în jurul coşurilor de gunoi pline, imagini pe care le-a difuzat pe Facebook.

Nu este o noutate faptul că multe zone din România sunt acoperite de munți de deșeuri iar aerul din mai multe orașe ale țării este greu de respirat, în special în Capitală, care este înconjurată de gunoaie. De vină pentru această situație în care se află țara noastră sunt primăriile și cetățenii, care, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna, au „mentalitate de Evul Mediu”.

Totodată, Tanczos Barna a subliniat faptul că Bucureștiul este cu mult în urmă față de celelalte capitale europene la capitolul serviciilor de salubrizare și ar trebui să facă ceva pentru a recupera acest decalaj.
Cookies