Garda de Mediu: Poluare nesemnificativă a aerului din cauza incendiului de pe Bulevardul Metalurgiei

de:
01 iun. 2020
1 afișări
Garda de Mediu: Poluare nesemnificativă a aerului din cauza incendiului de pe Bulevardul Metalurgiei

„Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit al unui utilaj din depozitului de ambalare a produselor din peşte congelat. Au ars pereţii de tip sandwich ai uneia dintre hale şi foarte multe ambalaje din plastic. Incendiul a fost lichidat relativ repede, iar faptul că vântul a bătut destul de tare în această seară în Bucureşti, a fost de bun augur, ajutând la dispersia rapidă a fumului. În aceste condiţii nu se poate spune că a fost vorba de o poluare semnificativă a aerului”, a transmis, duminică seară, Garda Naţională de Mediu.

Sursa citată a precizat că echipele de comisari au monitorizat în permanenţă valorile principalilor indicatori ai calităţii aerului, aceştia rămânând în limitele normalului.

„La nivelul Bucureştiului nu au fost depăşite, în intervalul evenimentului, concentraţiile maxim admise de poluanţi şi nu a fost afectat factorul de mediu aer”, a mai transmis Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că:

– indicele specific corespunzător particulelor în suspensie PM10 se stabileşte prin încadrarea mediei aritmetice a valorilor orare, înregistrate în ultimele 24 de ore şi se considera poluare depăşirea valorii zilnice de 50 µg/m3.

– indicele specific corespunzător dioxidului de azot (NO2) se stabileşte prin încadrarea valorii orare şi se considera poluare depăşirea valorii orare de 200 µg/m3.

– indicele specific corespunzător dioxidului de sulf (SO2) se stabileşte prin încadrarea valorii orare şi se considera poluare depăşirea valorii orare de 350 µg/m3.

„Imediat ce echipele ISU îşi vor încheia misiunea, reprezentanţii comisariatului municipiului Bucureşti al GNM vor deschide o anchetă, pentru a vedea dacă s-au respectat normele prevăzute în autorizaţia de mediu”, a mai transmis instituţia.

Un incendiu violet s-a produs, duminică, la două hale de pe Bulevardul Metalurgiei, manifestându-se cu fum dens şi flacără. 24 de echipaje de pompieri au intervenit şi s-a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.

Cookies