Garda de mediu confiscă leii şi urşii Cămătarilor. Animalele vor fi duse la Zoo Ploieşti

de:
27 feb. 2013
0 Afișari
Garda de mediu confiscă leii şi urşii Cămătarilor. Animalele vor fi duse la Zoo Ploieşti

Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten, a declarat, la intrarea în curtea casei lui Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, că animalele vor fi tranchilizate şi duse la Grădina Zoologică Bucov, unde se vor adapta foarte bine, întrucât sunt condiţii mai bune decât pe proprietatea lui Nuţu.

El a spus că animalele sunt uşor subdezvoltate, dar au o stare bună de sănătate.

Întrebat despre eventualul transfer al leilor în Africa de Sud şi adaptarea lor acolo, Kuki Bărbuceanu a spus „te obişnuieşti repede cu binele”.

În curtea casei lui Nuţu Cămătaru au intrat mai multe maşini, printre care şi un autocamion cu care vor fi transportate animalele.

Reprezentanţii Vier Pfoten vor verifica animalele, le va tranchiliza şi vor supraveghea transportul până la Grădina Zoologică Bucov, conform Realitatea TV. ONG-urile cer ca leii să nu fie tranchilizaţi.

Deținerea de animale sălbatice este ilegală, prin Leagea de Protecție a animalelor nr. 9/2008, fiind pedepsită chiar și cu închisoare, de până la un an. Totuși, faptul că familia Cămătaru deținea animale sălbatice se știa încă de la precedentele raiduri organizate de DIICOT la casele Cămătarilor. 

Trei comisari de la Garda Naţională de Mediu (GNM) au descins luni, în jurul orei 15.00, alături de reprezentanţi ai Poliţiei, pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, pentru a face verificări privind deţinerea unor animale sălbatice, printre care urşi, lei şi cerbi, potrivit reprezentanţilor GNM.

Comisarii de la GNM – Comisariatul General vor alcătui o evidenţă a animalelor aflate pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, şi vor solicita documentele referitoare la deţinerea acestora.

Reprezentanţii GNM au mai precizat că cei doi urşi de pe proprietate vor fi duşi la Rezervaţia Zărneşti.

Cookies