Garda de Mediu, Jandarmeria și Poliția continuă să patruleze periferia Bucureștiului. Aceștia doresc combaterea arderilor de deșeuri

23 sept. 2021
87 afișări
Garda de Mediu, Jandarmeria și Poliția continuă să patruleze periferia Bucureștiului. Aceștia doresc combaterea arderilor de deșeuri
Garda de Mediu, Jandarmeria și Poliția continuă să patruleze periferia Bucureștiului. Aceștia doresc combaterea arderilor de deșeuri. Sursa foto: Facebook

Garda de Mediu a anunțat în cursul zilei de joi că va continua efectuarea de patrule împreună cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei în vederea combaterii arderilor ilegale de deșeuri de la marginea Capitalei și din județul Ilfov.

Vine vremea rece, fapt asociat în anii trecuți de bucureșteni cu mirosul de gunoaie arse. Garda de Mediu a anunțat însă în cursul zilei de joi că va organiza în perioada următoare patrule comune cu polițiștii și jandarmii și astfel vor lucra împreună pentru un singur scop – combaterea arderilor de deșeuri.

Garda de Mediu a efectuat primul astfel de control în noaptea de 22 spre 23 septembrie

Anunțul privind patrulele ce vor avea loc în perioada următoare a fost făcut pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu. Potrivit postării, primul control din această serie a fost efectuat de comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu efective ale Jandarmeriei și Poliției, în noaptea de 22 spre 23 septembrie. Aceștia au avut ca scop combaterea incendiilor ilegale de deșeuri de la marginea Capitalei și din județul Ilfov.

„Echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatelor București și Ilfov, împreună cu efective ale Jandarmeriei și Poliției, au patrulat, în noaptea de 22 spre 23 septembrie, până dimineața, în timpul unui control care a vizat combaterea incendierilor de deșeuri de la periferia Bucurestiului și din judetul Ilfov, în special zona Sintești – Ilfov.”, se arată în postare.

Cum a decurs controlul de joi noapte

Din fericire, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au avut parte de o noapte ușoară la muncă – activitatea a fost una liniștită, cu excepția câtorva focare de mici dimensiuni ce au fost stinse în scurt timp de comisarii aflați în misiune.

„Din fericire, noaptea a fost relativ liniștită, cu doar câteva focare minore care au fost stinse, în scurt timp, la intervenția echipelor GNM.”, au mai precizat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

De asemenea, reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că eforturile de patrulare vor continua în perioada imediat următoare, pentru a preveni pe cât posibil incendiile de deșeuri ce reprezintă o problemă gravă pentru bucureșteni – pe lângă mirosul insuportabil ce acoperă întregul oraș, acestea reprezintă un pericol serios și pentru sănătatea cetățenilor.

„Acțiunile de patrulare cu echipe mixte formate din reprezentanții Gărzii de Mediu, Poliției și Jandarmeriei vor continua, în perioada următoare, pentru a combate incendierile de deșeuri care creează disconfort olfactiv și alterează calitatea aerului.”, au transmis reprezentanții GNM în încheierea postării.

Cookies