Garda de Mediu, îngrozită de cele găsite la stația de epurare Glina. Bucureștenii aruncă în canalizare de la șervețele umede, până la carcase de animale

28 sept. 2022
5949 Afișari
Garda de Mediu, îngrozită de cele găsite la stația de epurare Glina. Bucureștenii aruncă în canalizare de la șervețele umede, până la carcase de animale
Garda de Mediu, îngrozită de cele găsite la stația de epurare Glina. Bucureștenii aruncă în canalizare de la șervețele umede, până la carcase de animale / Sursă foto: Facebook Garda Națională de Mediu

Cantități uriașe de deșeuri pe care bucureștenii le aruncă în canalizare ajung zilnic în stația de epurare a apelor uzate de la Glina, după cum a informat Garda Națională de Mediu. Această problemă a fost constatată după ce Aurelian Păduraru, comisarul general al Gărzii de Mediu a efectuat o vizită la respectiva stație.

Garda de Mediu, îngrozită de cele găsite la stația de epurare Glina

În cadrul vizitei avute, Comisarul General a avut o discuție cu reprezentanții societății Apa Nova. Compania este cea care se ocupă de administrarea stației de epurare Glina. Una dintre marile probleme ce a fost expusă în cadrul acestei discuții a fost lipsa bucureștenilor de responsabilitate.

După cum informează Garda Națională de Mediu tone de deșeuri ce nu ar avea ce căuta în sistemul de canalizare, sunt aruncate de bucureșteni fără nici o remușcare. Printre acestea se numără și:

  • Mii de tone de șervețele umede,
  • Scutece (fabricate în mare parte din plastic, care nu se dezintegrează),
  • Cârpe,
  • Jucării,
  • Echipamente electronice,
  • Carcase de animale.

Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nici o problemă. Ridică un capac de canalizare și a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar și o traversa de cale ferată.

Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanțe toxice, medicamente expirate, carburanți, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal, transmite Garda de Mediu.

Aurelian Păduraru face un apel către bucureșteni

Acest tip de comportament duce la numeroase probleme ale sistemului de canalizare, printre care se numără și avarii, disconfort și poluarea mediului.

În încercarea de a remedia această problemă, Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naționale de Mediu a făcut un apel către persoanele ce locuiesc în București sau în vecinătate. Iată ce a declarat acesta:

Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări.

Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare.

Puțină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calității vieții noastre.

Astfel că, se face un apel către către cetățeni să fie mai responsabili și să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător.

Cookies