Garda de Mediu a semnat cu Primăria unui sector afectat direct de arderile de deșeuri de la Sintești

23 nov. 2021
515 afișări
Garda de Mediu a semnat cu Primăria unui sector afectat direct de arderile de deșeuri de la Sintești
Sancțiuni blânde în cazul arderilor din weekend de la Sintești și poluării majore a Bucureștiului

Garda de Mediu a semnat cu Primăria Sectorului 4 un protocol de colaborare pentru eliminarea surselor de poluare. În weekend-ul trecut, aerul Bucureștiul a fost din nou poluat de fumul de la arderile de deșeuri din Sintești. Prima zonă afectată de fumul de la „hotspot-ul” Sintești este cartierul Berceni din Sectorul 4, după cum avertiza fostul șef al Gărzii de mediu Ovidiu Berceanu.

Primăria Sectorului 4 a semnat, zilele acestea, un protocol de colaborare cu Garda de Mediu care presupune că echipele Poliției locale a S4 și comisarii de mediu vor participa la acțiuni, în comun.

„Am semnat zilele trecute un protocol de colaborare cu Garda de Mediu, în vederea protecției mediului înconjurător.

În urma acestuia, echipele de control ale Poliției Locale Sector 4 vor fi sprijinite în mod real și chiar și însoțite de specialiștii parteneri atunci când situația din teren impune acest lucru, astfel încât rezultatele muncii lor să se reflecte într-un mediu mai sănătos și un aer mai curat pentru familiile noastre.

Vom lucra așadar împreună cu Garda de Mediu, fie că vă fi vorba de acțiuni coordonate, fie în cazul unor verificări punctuale pentru identificarea și neutralizarea surselor de poluare de pe raza sectorului 4.”, a anunțat primarul S4 Daniel Băluță pe Facebook.

Arderile de deșeuri de la Sinești, sursă de poluare majoră. Garda de mediu, atacată cu furcile

 

Bucureștiul a fost din nou poluat sămbăta trecută, pe 20 noiembrie, iar una dintre surse a fost identificată la Sintești, acolo unde se ard de ani de zile deșeuri. Bucureștenii din Berceni, și nu numai, au relatat că aerul este irespitabil, poluare semnalată și de senzorii care măsoară calitatea aerului în Capitală.

Comisarii Gărzii de mediu au fost atacați sâmbătă seara de localnici cu furcile, doi dintre atacatori fiind amendați. După ce focul a fost stins de pompieri, au fost emise amenzi, fără a se vorbi însă de dosare penale. Ministrul mediului, Tanczos Barna promitea că vor cei vinovați vor plăti inclusiv cu libertatea.

Fostul șef al Gărzii de mediu, care a relatat în timpul acțiunii de la Sintești, avertiza că Berceniul este cartierul cel mai afectat de poluarea din zonă.

Cookies