Garda de Mediu a amendat Primăria Sector 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat salubrizarea (SURSE)

11 iun. 2021
147 Afișari
Garda de Mediu a amendat Primăria Sector 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat salubrizarea (SURSE)

Garda de Mediu a amendat, joi, Primăria Sector 1 cu suma de 200.000 de lei, deoarece nu a asigurat salubrizarea în plin scandal al gunoiului. Informația a fost transmisă de Digi 24, pe surse, fiind anunțată mai devreme și de Antena 3.

Mai apare o problemă pentru Clotilde Armand, după ce Garda de Mediu a amendat joi seară Primăria Sectorului 1 cu suma 200.000 de lei deoarece administrația locală nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, spun sursele Digi24.

Inedit este faptul că primarul Sectorului 1 a fost cel care a sesizat Garda de Mediu pentru un control la compania de salubritate Romprest.

Romprest nu a fost amendat

Comisarii n-au amendat însă și compania Romprest. Garda de Mediu explică decizia prin faptul că au considerat că Primăria îndeplinește rolul de operator al salubrității, în timp ce Romprestul este doar transportatorul deșeurilor.

Tot joi, Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa silit instituția condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Clotilde contestă decizia Judecătoriei Sector 1

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, spune Agerpres.

„Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a spus Clotilde Armand.

Echipele de juriști de la primărie, prefectură și de la sortatori au gasit o soluție ca noi, primăria, să preluăm aceste datorii între Romprest și sortatori și să platim direct sortatorii. Ideea este să avem o plată directă către sortatori care nu trece prin Romprest, care nu-și plătește datoriile către sortatori.

Este o soluție juridică care nu necesita acordul Romprest. Până acum vorbeam de cesiune de creanțe, acum vorbim de preluare de datorii. Către sortatori o să plătim sumele lunare, care sunt de câteva milioane în fiecare lună.

Prefectul Capitalei anunță deja o soluție

Prefectul a anunțat că, cel puțin pentru moment, s-a ajuns la o soluție. Primăria a promis că va plăti direct stațiilor de sortare facturile neachitate de Romprest, astfel încât situația de zilele trecute să nu se mai repete.

“Înțeleg că prestatorul e pe străzi. Am cerut tuturor organizațiilor de control DSP, Agenția pentru Mediu și Garda de Mediu să monitorizeze zilnic situația din Sectorul 1 și în situația în care apare orice amenințare la adresa sănătății populației să anunțe de îndată instituția Prefectului pentru a putea să luăm măsuri de urgență în cazul în care se impune”.

Cookies