Garda de Mediu a amendat cu 15.000 de lei o afacere din București care demola o clădire din S5. „Protecția mediului se aplică și când demolezi, nu doar când ridici”

06 iul. 2024
18038 afișări
Garda de Mediu a amendat cu 15.000 de lei o afacere din București care demola o clădire din S5. „Protecția mediului se aplică și când demolezi, nu doar când ridici”
Garda de Mediu a amendat cu 15.000 de lei o afacere din București care demola o clădire din S5. „Protecția mediului se aplică și când demolezi, nu doar când ridici” | Sursă foto: Garda de Mediu - București

Garda de Mediu a amendat o firmă din București după ce aceștia au demolat o construcție, fără a avea însă în vede normele pentru protecția mediului. Contorul a avut loc la începutul acestei săptămâni, pe un șantier din Sectorul 5.

Afacere din București, amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei

Luni, în data de 1 iulie 2024, Garda de Mediu București a efectuat un control pe un șantier aflat pe Șoseaua Viilor numărul 55, în Sectorul 5 al Capitalei. Aici, o societate demola o clădire.

Conform informațiilor transmise, lucrările se desfășurau mecanizat, folosindu-se excavatoare echipate cu picon și foarfec hidraulice. Cu toate astea, firma respectivă nu a avut în vedere un aspect: nu s-a ținut cont de normele normele pentru protecția mediului.

Protecția Mediului se aplică și când demolezi o casă, nu numai când construiești, a transmis Garda de Mediu. 

În cadrul verificărilor, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au constatat următoarele nereguli:

  • Societatea executantă nu umectează frontul de lucru,
  • Societatea executantă nu umectează stivele de deșeuri rezultate din operațiunile de demolare.

Din acest motiv, atât pe amplasament, cât și la ieșire (pe partea carosabilă) existau depuneri mari de pulberi provenite în urma demolării. În acest context, Garda de Mediu a dat o amendă usturătoare societății:

În consecință, societatea a fost amendată cu 15.000 lei și s-au impus măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Iată și o serie de imagini de pe respectivul șantier:

La finalul lunii martie, Garda de Mediu a amendat proprietarul unei afaceri din Sectorul 6 cu suma de 15.000 de lei. Motivul a fost că acesta a ars deșeuri în mod ilegal la un garaj auto aflat în zona Prelungirea Ghencea/Drumul Valea Largă.

Fumul negru și gros era vizibil de la mare distanță.

Potrivit comunicatului publicat de Garda de Mediu pe Facebook, în curtea acestui garaj ar fi fost arse:

  • cauciucuri,
  • curele de transmisie,
  • deșeuri de plastic,
  • un automobil scos din uz.

Potrivit autorităților, proprietarul afacerii depozita în fața garajului cauciucuri și deșeuri din plastic. Astfel că, persoane neidentificate au venit și au ars aceste deșeuri.

Din pricina deșeurilor arse, aerul din zona Prelungirea Ghencea a fost grav poluat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies