Gara de Nord din București va fi modernizată. Planul făcut de Clotilde Armand și Ministrul Transporturilor

11 apr. 2021
340 Afișari
Gara de Nord din București va fi modernizată. Planul făcut de Clotilde Armand și Ministrul Transporturilor

Gara de Nord din București va fi modernizată, conform unui anunț făcut de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, după o discuție pe care a avut-o cu Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au discutat despre un plan în urma căruia Gara de Nord din București va fi modernizată.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat că, în acest caz, este vorba de o chestiune care ține foarte mult de urbanism și de arhitectură:

“CFR, așa cum a gândit întotdeauna dezvoltarea infrastructurilor feroviare este foarte tehnic. Știe despre șină, despre peron, despre semnalistică. Aici este o chestiune care ține de țesutul orașului”.

Potrivit lui Drulă, aceste lucrări de mari amploare trebuie gândite integrat.

Gara de Nord din București va fi modernizată. Planul lui Clotilde Armand

 „O gară are nevoie de o esplanadă, de un spațiu mare, unde ne întâlnim, unde ne vedem. Acum avem acest spațiu, într-un fel, spațiul Gării de Nord, dar care nu este unul viu, este separat de gară de șase benzi de circulație. Trebuie să readucem acest spațiu deschis în fața gării, să mutăm zona rutieră departe de gară. Deja vom avea un spațiu în care oamenii vor putea respira, în care oamenii să vină, să fie un spațiu social”, spune Clotilde Armand.

Ministrul Transporturilor a arătat că în acest proiect trebuie implicată și Primăria Capitalei, fiind vorba de bulevarde, parcul din fața gării și Muzeul CFR.

“Întreaga zonă are mult potențial, trebuie o viziune, poate facem un concurs internațional”, afirmă Cătălin Drulă.

S-a discutat și despre spațiile comerciale de la metrou

O altă discuție a atins situația spațiilor comerciale de la metrou, desființarea construcțiilor ilegale din stațiile aflate pe raza Sectorului 1.

“Chiar astăzi, acum câteva ore, am semnat dispozițiile de primar pentru a desființa aceste spații comerciale. Construcții ilegale. Am semnat să fie desființate.Vrem în primul rând legalitate. Vrem stații de metrou sigure și moderne”, a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 a mai spus că sunt disponibile mai multe spații pentru a fi oferite comercianților din stațiile de metrou:

“Avem o viziune despre ce ar însemna un comerț stradal de calitate”

 

Cookies