Gara de Nord din București, tot mai aproape de modernizare. Licitația pentru lucrări a fost publicată în SEAP

30 ian. 2023
304 Afișari
Gara de Nord din București, tot mai aproape de modernizare. Licitația pentru lucrări a fost publicată în SEAP
Gara de Nord din București, tot mai aproape de modernizare. Licitația pentru lucrări a fost publicată în SEAP | Sursă foto: Agerpres

Una dintre cele mai importante gări din țară, Gara de Nord București urmează să fie modernizată. Licitația pentru executarea lucrărilor din prima etapă de modernizare și consolidare a fost lansată pe platforma SEAP sâmbătă, 28 ianuarie 2023.

Licitația pentru modernizarea Gării de Nord a fost publicată în SEAP

Licitația pentru atribuirea contractului privind lucrările din prima etapă de modernizare a Gării de Nord a fost publicată în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Firmele ce doresc să depună oferte pentru obținerea acestui contract trebuie să îndeplinească o listă de cerințe stricte, transmite ClubFeroviar.ro.

Contractul are o valoare estimată de 514.235.375,06 lei fără TVA. Această sumă este împărțită după cum urmează:

  • Cheltuieli pentru execuție – 432.435.195,06 lei,
  • Publicitate – 150.000 lei,
  • Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică – 38.566.531,82 lei,
  • Rezerve de implementare – 43.083.648,18 lei.

Durata pentru acest contract este de 116 luni. Proiectarea trebuie să fie realizată în 9 luni, iar execuția are un termen de finalizare de 46 de luni. Acestea sunt urmate de o lună în care vor fi realizarea verificările și aprobarea de plată a lucrărilor. Restul de 60 de luni reprezintă perioada de garanție a lucrărilor.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele ce vor depune oferte

Nu orice firmă poate să participe la această licitație publică. Cerințele ce trebuie îndeplinite sunt stricte, iar companiile au nevoie de numeroase Autorizații de Furnizor Feroviar eliberată de AFER.

Ofertantul trebuie să dovedească că a executat și finalizat cu succes lucrări similare în ultimii 5 ani. Acestea trebuie să aibă o valoare individuală/cumulată de minimum 30.000.000 de lei fără TVA. Dovada va fi făcută prin prezentarea contractului sau cumulului de contracte.

Pe lângă asta, ofertantul trebuie să demonstreze și că, în ultimii trei ani, a prestat servicii în domeniul construcțiilor civile. Valoare cumulată a contractelor prezentate trebuie să fie de 2.000.000 de lei fără TVA.

Iată lista Autorizațiilor de Furnizor Feroviar eliberate de AFER pe care ofertantul trebuie să le dețină:

  • Pentru lucrări de construcții, consolidări, reparații, modernizări și întreținere clădiri cu specific feroviar și de metrou, inclusiv cele care adăpostesc echipamente pentru controlul, conducerea și semnalizarea circulației feroviare (CED,CEM) și instalațiile aferente cu excepția celor de gaze naturale,
  • Pentru lucrări de reparații curente la instalații SCB
  • Pentru lucrări de construcții-montaj/reparații capitale și modernizări instalații TTR,
  • Pentru lucrări de construcții-montaj/reparații capitale și modernizări instalații ELF
  • Pentru proiectare și consultanță în domeniul infrastructurii feroviare cu excepția instalațiilor feroviare,
  • Pentru proiectare și consultanță în domeniul infrastructurii feroviare cu excepția instalațiilor feroviare.
Cookies