„Găozarul” lui Băsescu: „Am transformat acest apelativ într-o marcă”

de:
06 mart. 2011
2 Afișari

„Am transformat acest apelativ într-o marcă. Sunt unul dintre cei trei norocoşi care au fost gratulaţi, cu ghilimelele de rigoare, de preşedintele ţării”, a declarat Ovidiu Zară pentru B365.ro, făcând astfel referire la alte două persoane cărora şefii de stat le-au adresat cuvinte „grele”. Este vorba despre fostul şef de stat, Ion Iliescu, care l-a făcut „măi animalule” pe fostul coleg de redacţie (Paul Pârvu) al actualului primar de Constanţa – Radu Mazăre şi despre jurnalista Andreea Pană, de la Antena 1, pe care preşedintele Traian Băsescu a numit-o „ţigancă împuţită”.

Deşi spune că i-a făcut rău acum patru ani eticheta pusă de Băsescu, Zară este de părere că apelativul i-a adus şi avantaje la alegerile locale din 2008. „Acest lucru chiar m-a ajutat în campania electorală. Sloganul meu a fost: Votaţi Zară găozar, consilier local”, a argumentat Ovidiu Zară debutul său în rândul aleşilor din administraţia publică locală.

Marca „găozar” nu poate fi înregistrată pentru că e cuvânt obscen

Ulterior, Ovidiu Zară susţine că a dorit să înregistreze „marca” la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), dar a refuzat pe motiv că „găozar” este un cuvânt obscen. „Toată familia a avut de suferit. Am fost sâcâit de SRI cu ascultatul telefoanelor, soţia a fost urmărită când ducea copilul la şcoală şi chiar mi-au intrat doi indivizi în casă, cu cheie potrivită, întrebând dacă nu cumva la adresa mea locuieşte o altă familie”, rememorează Zară.

După doi ani de stat „pe tuşă”, pentru că nimeni din presă nu-l mai angaja, Zară susţine că a primit o ofertă din partea primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru a candida pe listele partidului PC la alegerile locale din 2008. „Îl cunosc pe Piedone de mulţi ani. M-a sunat să mă întrebe dacă vreau să candidez. PC-ul este primul şi ultimul partid în care mă înscriu”, a menţionat Zară care a adăugat că, la localele din 2012, intenţionează să susţină aceeaşi formaţiune politică în Consiliul Local. „Sloganul nou este: Votaţi-l pe Zară că va aduce fericirea în ţară”.

De mai bine de doi ani, Zară ocupă postul de consilier local Sector 4, fiind şi membru în comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului. La ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 4, Ovidiu Zară a adus în discuţie o sesizare asupra faptului că, chiar dacă proprietara unui gard improvizat de cărămidă de pe strada Zătreni, nr.27 a fost amendată de mai multe ori de inspectorii Primăriei, aceasta nu a dărâmat lucrarea ilegală. „Solicit să fie luate şi alte măsuri, având în vedere faptul că această construcţie pune în pericol locatarii din zonă”, a conchis consilierul Zară.

Ovidiu Zară este căsătorir şi are doi copii.

Cookies