Gândaci, mizerie și rugină, găsite de ANPC într-un restaurant din Sectorul 3. Unitatea riscă să fie închisă temporar

24 ian. 2023
476 Afișari
Gândaci, mizerie și rugină, găsite de ANPC într-un restaurant din Sectorul 3. Unitatea riscă să fie închisă temporar
Gândaci, mizerie și rugină, găsite de ANPC într-un restaurant din Sectorul 3. Unitatea riscă să fie închisă temporar | Sursă foto: Captură TikTok-Horia Constantinescu

Comisarii ANPC au efectuat controale la un restaurant aflat în Sectorul 3 din București și au găsit gândaci, mizerie, rugină și multe alte nereguli. Localul a fost amendat, iar acum riscă să fie închis temporar.

ANPC a găsit gândaci și mizerie într-un restaurant din Sectorul 3

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a anunțat pe pagina sa de Tik Tok că au fost realizate noi controale în Capitală.

De această dată, comisarii ANPC au verificat condițiile în care își desfășoară activitate restaurantul „Qian Bao”, aflat pe strada Baba Novac, Numărul 2, din Sectorul 3 București

Pentru neregulile constatate în urma controlului, localul a primit o sancțiune contravențională în valoare de 28.000 lei. Pe lângă amendă, 80 de kilograme de alimente au fost confiscate.

De asemenea, a fost aplicată și măsura complementară de „Oprire Temporară a Prestări de Servicii”. Comisarii au făcut o propunere de închidere a unității, pentru o perioadă de 0-6 luni.

Ce nereguli au fost găsite în unitatea controlată

Horia Constantinescu a transmis și lista neregulilor ce au fost constatate în urma controlului efectual la restaurantul din Sectorul 3. Iată care sunt acestea:

  • Materii prime, semiprepararte și preparate ce nu aveau:
    • etichete cu elemente de identificare și caracterizare,
    • data limită de consum.
  • Nerespectarea condițiilor de temperatura (preparatele calde erau depozitate la temperatura mediului ambiant),
  • Păstrarea materiilor prime (precum faină, amidon sau ulei) pe paviment,
  • Colectarea reziduurilor in recipiente neacoperite,
  • Folosirea unor vase neigienizate, cu grad avansat pe uzură,
  • Nerespectarea vecinătății în spațiile frigorifice (depozitarea de ouă neigienizate sau crăpate lângă alte alimente),
  • Lipsa unui grafic ce indică schimbarea uleiului,
  • Agregate frigorifice:
    • neigienizate,
    • cu vopsea exfoliată,
    • cu rugină,
    • chedere despicate, în care se găseau insecte vii și moarte (gândaci).
  • Paviment neigienizat pe care se găseau resturi alimentare,
  • Gândaci vii și morți în spațiile de producție și depozitare,
  • Lipsa unui cântar verificat metrologic,
  • Lipsa listelor cu produsele ce provoacă alergii sau intoleranțe.
@horiaconstantinescuanpcIn urma verificărilor efectuate la restaurant Qian Bao., cu punctul de lucru in Str Baba Novac, Nr 2, Sectorul 3,Bucuresti , s-au constatat următoarele; – materii prime, semiprepararte și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limita de consum, astfel încât sa se poată stabili conformitatea acestora; – nerespectarea condițiilor de temperatura, preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau in spațiile frigorifice, fata de min. +60 grade C (OMS 976/1998), – depozitare direct pe paviment (făina, amidon,ulei)utilizare bureți de sarma, colectarea rezidurilor in recipiente neacoperite; – utilizare recipiente (vase) neigienizate, cu grad avansat de uzura, arsuri, – schimbarea stării termice inițiale ale preparatelor din carne; – nerespectarea vecinătăților in spațiile frigorifice: oua neigienizate, crăpate, sparte; – lipsa grafic schimbare ulei, – agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliata și rugina, chedere depreciate neigienizate, ce prezentau prezenta de insecte vii și moarte(gândaci); – paviment total neigienizat ce prezenta resturi alimentare si lichide scurse; – prezenta insecte vii și moarte (gândaci) atât in spațiul de depozitare, cât și in spațiul de producție, – lipsa mijloc de măsurare (cântar) verificat metrologic; – lipsa informare prezenta ingrediente ce pot provoca alergii sau intolerante ; Sancțiune: 28.000 lei O.D.: 80kg/ 3.400 lei OTPS Propunere de închidere a unității 0-6 luni.♬ original sound – Horia Constantinescu

Cookies