BAZAR

GALERIE FOTO Picturile şi maşinăriile lui Leonardo daVinci, expuse într-un mall din Bucureşti

Operele reproduse fac parte dintr-o expozitie unica in Romania, dedicata personalitatii de geniu si operei maestrului Leonardo da Vinci, ce are loc in perioada 19 august – 29 septembrie în Sun Plaza.

Expozitia gazduita de centrul comercial exploreaza legendele si miturile ce invaluie viata artistului si subliniaza influenta considerabila pe care mostenirea lui Leonardo o are asupra omului modern si a felului in care acesta isi desfasoara astazi viata.

Sun Plaza devine, pentru mai mult de o luna de zile, spatiu de expunere pentru cele aproape 30 de picturi, reproduse la dimensiunile originale, realizate de faimosul pictor, arhitect, sculptor, muzician, poet, chimist, anatomist, fizician, literat si inginer renascentist si pentru cele peste 40 de masinarii care au deschis noi orizonturi in domenii cheie precum mecanica, hidraulica, zbor si arta razboiului.

Printre picturile expuse se regăsesc „Cina cea de Taină” (1495-1498) și „Mona Lisa” (cca. 1503-1506), două dintre tablourile reprezentative pentru perioada Renașterii și cele mai controversate lucrări ale lui Leonardo, „Adorația Magilor” (1481), tablou rămas neterminat din cauza unor condiții financiare impuse lui Leonardo de călugării de la mânăstirea San Donato a Scopeto, aceştia fiind cei care au comandat lucrarea, „Fecioara între stânci” (1483–1486), prima versiune şi cea de-a doua, vehiculându-se că există şi o a treia, sau „Madona cu garoafa” (1478-1480), operă creată de Leonardo când avea nici 20 de ani.

Mașinăriile tridimensionale prezentate în cadrul expoziției sunt reproduceri fidele ce urmăresc schițele originale din Codexuri, caietele în care Leonardo îşi însemna toate descoperirile și ideile și care îl însoțeau în permanență. Cele mai multe dintre instalații sunt interactive, dând posibilitatea vizitatorului de a cerceta îndeaproape ideile revoluționare ale celui ce avea să-și pună pentru totdeauna amprenta asupra existenței umane.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button