BAZAR

GALERIE FOTO Clădirea de birouri cu grădini suspendate prinde contur. În ce stadiu e şi cum va arăta

Cllădirea va însuma 30.000 mp de spaţii de birouri şi va fi prima clădire de birouri din România care obţine standardul de mediu LEED, utilizând o varietate de tehnologii „verzi” precum reciclarea apei pluviale, faţadă izolată fonic şi care respinge căldura, ascensoare eficiente energetic şi grădini verticale.

Proiectul se numeşte Green Gate şi va fi amplasat pe Strada Tudor Vladimirescu, din sectorul 5, o zonă care nu a fost până acum în atenţia dezvoltatorilor de birouri, pe un teren achiziţionat de companie în urmă cu mai mulţi ani. Lucrările de proiect au început în luna septembrie a anului trecut şi sunt programate a fi finalizate în februarie 2014. Proiectul este dezvoltat de firma Green Gate Development, deţinută de grupul ceh S Group Holding.

Ca metodă de protecţie anti-seism, clădirea va fi prima din România care va fi aşezată pe rulmenti care permit mişcarea cu până la 600mm în orice direcţie, conform site-ului proiectantului.

Subsolul de 4 nivele al clădirii va oferi 400 de locuri de parcare. O piaţetă pietonală va conecta clădirea de şoseaua principală la sud, în timp ce la nordul clădirii se va face accesul către zona de servicii şi parcare. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button