BAZAR

Gala ‘Folk You! Florian Pittiş’ 2019 va avea loc pe 1 şi 2 noiembrie, în Piaţa George Enescu

Programul ediţiei din acest an cuprinde peste 15 concerte de înaltă ţinută, iar accesul publicului este liber.

Vineri, 1 noiembrie, concertele încep de la ora 17.00. Printre artiştii primei zile, se numără Adrian Sărmăşan, folkist din Turda, care aduce pe scena din Piaţa „George Enescu” muzica celui mai nou album al său, „Dimineţi în 2”, lansat anul acesta în aprilie.

Trupa basarabeanului Alex Calancea combină în show-ul din 1 noiembrie folclorul urban cu efecte de drum’n’bass, pasaje clasice şi momente de improvizaţie.

Câştigătoare a titlului „Artistul anului” la premiile ForeverFolk în 2015, trupa SPAM aduce, în prima zi de concerte, piesele romantice şi versurile cu substrat care au consacrat-o în lumea muzicii româneşti. Dinu Olăraşu revine la Gala „Folk You! Florian Pittiş”.

Prima zi a Galei aduce pe scena din Piaţa George Enescu şi pe unul dintre starurile muzicii folk, Mircea Baniciu care, împreună cu Vlady Cnejevici şi Teo Boar, interpretează, în formula Mircea Baniciu & Band, cele mai de succes piese din repertoriul trupelor Phoenix, Pasărea Colibri.

După ce au cântat în deschiderea concertului Garbage din această vară, trupa Camioane în Mulţime sau CnM a avut un concert la Folk You! din Vama Veche şi fac parte şi din line-up-ul Galei de la Bucureşti. Formaţia Folk Frate! va fi prezentă pe 1 noiembrie, la Gala de la Bucureşti cu piese noi.

Programul concertelor de sâmbătă, 2 noiembrie, din Piaţa George Enescu începe de la ora 16.00. Viţa de Vie este unul din capetele de afiş ale ultimei zile de concerte. De asemenea, trupa Arthur Project, cu peste 20 de ani de ani experienţă în spate, fondată de doi dintre membrii band-ului Interzis, va urca pe scenă.

Tot în a doua zi de concerte, Vali Boghean aduce în programul evenimentului un concert de pop, folk, jazz cu elemente de rock.

Prezenţă nelipsită din line-up-ul celor mai importante festivaluri de gen din ţară, Mircea Rusu Band vine la Gala Folk You! cu un concert sâmbătă, 2 noiembrie. Alina Manole urcă pe scena din Piaţa George Enescu, în ultima zi a Galei Folk You!, alături de artişti precum Lucian Duţă şi Andrei Păunescu.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte ale evenimentului este cel al trupei Cristi Minculescu, Valter & Boro. Muzicienii aniversează printr-un show exploziv 40 de ani de carieră pentru fostul solist al trupei Iris, Cristi Minculescu.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în parteneriat cu Asociaţia On Air – Event Management şi Mişcarea de Rezistenţă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button