Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment pilot cu public pe esplanada din fața Operei Naționale București

19 mai 2021
38 Afișari
Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment pilot cu public pe esplanada din fața Operei Naționale București

La inițiativa Ministerului Culturii, Opera Națională București prezintă sâmbătă, 22 mai, începând cu ora 19:00, Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment cultural ce se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în condiții cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19.

Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment pilot cu public pe esplanada din fața Operei Naționale București

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestru de cor Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Cu participarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București. Conceptul regizoral al serii îi aparține lui Alexandru Nagy.

Te mai poate interesa și: CNSU a aprobat organizarea evenimentelor pilot din domeniul cultural. Trei dintre acestea au loc în București

Gala Extraordinară „Libera Musica”

Gala Extraordinară „Libera Musica” este un eveniment special dedicat întâlnirii mult așteptate dintre artiștii primei scene lirice a țării și publicul iubitor de operă.

Din programul serii fac parte: cavatina Largo al factotum din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic;  cavatina Una voce poco fa din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea Mihaelei Ișpan; aria O Carlo, ascolta din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan;  corul Veddi le fosche notturne spoglie din opera „Trubadurul” de Verdi; aria Io son l’umile ancella opera „Adriana Lecouvreur” de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria E lucevan le stelle din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; Dansul cavalerilor din baletul „Romeo și Julieta” de Prokofiev; Te Deum din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Cătălin Toropoc; rondo-ul Le veau d’or din opera Faust” de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloș; corul Va pensiero din opera „Nabucco” de Verdi; aria Tu, che le vanità din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo din opera „Cavalleria Rusticana” de Mascagni; aria O don fatale din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; Puccini, aria Nessun dorma din opera „Turandot” de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; O fortuna din cantata profană „Carmina Burana” de Orff.

Biletele se găsesc doar online AICI.

Condițiile de participare

Accesul se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația.

Purtarea măștii este obligatorie.

Condițiile de participare a publicului au fost aprobate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și prevăd un grad de ocupare de 70%, adică 700 de persoane.

Doritorii trebuie să știe că participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol. Copiii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol, dar cei peste 5 ani vor purta mască.

Participanții au obligația, și de data aceasta, să își lase datele de contact (adresa de e-mail, număr de telefon) la achiziționarea biletului, deoarece vor fi monitorizați ulterior, așa cum s-a întâmplat și la primele evenimente pilot ce au avut loc la interior.

Artiștii, de asemenea, vor prezenta dovada vaccinării cu schemă completă, cu o perioadă de 10 zile de la data administrării, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol.

Cookies