Gala de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache (P)

de:
29 sept. 2021
52 Afișari
Gala de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache (P)
Gala de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache (P)

Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache a organizat în perioada 14-17 septembrie 2021 a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, eveniment desfășurat timp de 4 zile, la Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, Sala Liviu Ciulei.

Pe durata celor 4 zile au fost puse în scenă spectacole de teatru și concursuri pentru adolescenți și studenți ai universităților de profil din țară. Concursurile au fost împărțite pe două categorii: secțiunea Trupă și secțiuna Individual.

Juriul concursului a fost format din trei personalități ale teatrului românesc: criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu (Președintele juriului) și actorii Marius Bodochi și Lari Giorgescu.

Festivalul a fost deschis cu vizionarea câtorva momente din filmul biografic „Regele Scamator. Ștefan Iordache”, urmat de Recital de poezie și muzică de la Eminescu la Nichita cu actorii Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Mircea Rusu și Marius Bodochi, acompaniația la pian de Mihai Murariu și la clarinet de Mihai Pintenaru.

A doua zi a festivalului a fost marcată de începerea concursului cu participarea trupelor: AICI, ATELIERUL DE TEATRU, SHAKESPEARE, CUADRO. Seara a fost încheiată cu spectacolul invitat „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, oferit de Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași.

În ziua a treia, concursul a continuat cu trupele CALEA FERATĂ, ACTING UP, AS și CHAPLIN. În încheirea serii, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale a participat cu spectacolul invitat „Hoții” de Friedrich Schiller.

În ultima zi a festivalului a continuat concursul cu trupa VICTORY OF ART, urmată de secțiunea Individual la care au participat studenții: Lavinia Călinescu, Iulia Rusu, Gabriel-Theodor Radu, Alexandru Cruceru, Valeriu Ilisie, Cosmin Petruț și Grațiela Voicu.

La finalul concursului a avut loc atelierul de teatru-dans realizat pentru participanții la concurs, susținut de actorul Lari Giorgescu.

În încheierea festivalului a avut loc Festivitaea de premiere, în cadrul căreia am recapitulat cele 4 zile de festival printr-un filmuleț making of, am premiat trupele și studenții care au câștigat în urma jurizării și am urmărit spectacolul invitat „Jungla TEVE”, în regia lui Gigi Căciuleanu, o producție a Teatrului Dramaturgilor Români.

Câștigătorii concursului, la secțiunea Trupe au fost:
Marele Trofeu – Acting Up
Premiul I – Trupa Aici (Constanța)
Premiul al II-lea – Chaplin
Premiul al III-lea – Calea Ferată (Constanța)

Câștigătorii concursului, la secțiunea Individual au fost:
Marele Trofeu – Grațiela Voicu
Premiul I – Lavinia Călinescu
Premiul al II-lea – Iulia Rusu
Premiul al III-lea – Valeriu Ilisie

Aplauze pentru voi!
Să ne revedem cu bine anul viitor!

 

Cookies