BAZAR

GALA CENTENARULUI OLIMPISMULUI ROMÂNESC, la Ateneul Român. GALERIE FOTO

GALA CENTENARULUI OLIMPISMULUI ROMÂNESC. În prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, a preşedintelui CIO, Thomas Bach şi a preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, COSR a celebrat vineri seara, la Ateneul Român, 100 de ani de olimpism în România, arată Adevărul.

„Mulți dintre dvs, sportivi și antrenori, ați ajuns eroii la care ne raportam când eram mai mici sau cei precum ne-am fi dorit să devenim în domeniile noastre după ce am devenit mai mari, dar toți la un loc ați făcut un lucru extraordinar — ați scris istoria sportului românesc și ați adăugat gloria dvs printre cele mai mari frumuseți ale acestei națiuni”, a afirmat șeful statului, informează Agerpres.

El a subliniat că împlinirea a 100 de ani de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român este un moment extrem de important.

„Este un moment aniversar extrem de important — 100 de ani de la momentul la care România și-a construit structura care să-i permită să creeze condiții pentru ca talentul românilor să se poată manifesta în cea mai mare competiție a lumii: Jocurile olimpice”, a spus Băsescu, la Centenarul olimpismului românesc organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Ateneul Român.

El a arătat că sportivii români au obținut 302 medalii olimpice.

GALA CENTENARULUI OLIMPISMULUI ROMÂNESC. „Când vezi 302 medalii olimpice este impresionant. Când le vezi și separate, câte de aur, câte de argint, câte de bronz, iarăși este un lucru care te impresionează când raportezi succesele sportivilor români și antrenorilor români la numărul populației României în raport cu alte țări, dar oricând ai vorbi de olimpicii români gândul se îndreaptă către marii antrenori, marii sportivi, și de cele mai multe ori rămâi cu o imagine”, a afirmat președintele Băsescu.

El a amintit de momentele sportivilor care i-au marcat copilăria și tinerețea.

„Eram copil și țin minte 1,91 m. Nu era înălțimea Iolandei Balaș, ci era recordul ei mondial. Eram mai mare și m-a impresionat până la emoția supremă, la lacrimi, văzându-l pe Ivan Patzachin cu pagaia ruptă, cum este de neuitat pentru noi când aparatura electronică de la Montreal nu putea scrie 10. Ce tehnologie?! Deasupra tehnologiei care fusese pregătită pentru jocurile olimpice”, a spus Băsescu.

GALA CENTENARULUI OLIMPISMULUI ROMÂNESC. De asemenea, președintele Băsescu a subliniat că sunt greu de uitat performanțele Gabrielei Szabo, dar și cele de la toate disciplinele olimpice. El a subliniat că trebuie să nu uităm că prima medalie obținută la Jocurile olimpice a fost în 1924 de către echipa de rugby a României care a luat medalia de bronz.

Șeful statului le-a mulțumit sportivilor pentru devotament și performanțe.

„Îmi imaginez ce plăcut trebuie să fie când fiecare dintre dumneavoastră vă întâlniți și vă aduceți aminte de glorie. Aș vrea să le pot trăi, dar alături de dvs, dar cei care cu adevărat le pot trăi sunt cei care au urcat pe podium, cei care au avut șansa să participe la JO, cei care au fost aproape și nu au reușit să urce pe podium pentru că în mod egal le datorăm respect nu numai celor care au avut pe piept medaliile olimpice, dar și acelora care au fost acolo, au participat și luptat pentru gloria României”, a mai spus Băsescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button