GALA BUTE. Ana Maria Topoliceanu făcea presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a o turna pe Udrea

de:
22 feb. 2015
0 Afișari
GALA BUTE. Ana Maria Topoliceanu făcea presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a o turna pe Udrea

Dialogul dintre Topoliceanu și Breazu ar fi avut loc pe internet, conform tolo.ro Și Topoliceanu și Breazu sunt inculpați în Gala Bute, fiind acuzați de procurori că s-au aflat pe traseul banilor publici delapidați.

Administrator al moșiei Nana și apropiat de Udrea, dar și fost partener de viață al lui Topoliceanu, Breazu ar fi relatat episodul vineri la DNA, când a fost audiat.

Breazu a salvat dialogul de pe net cu Topoliceanu, în care fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții încerca să-l facă să-i dubleze practic declarațiile sale. Topoliceanu afirmase că Udrea și-a organizat ziua de naștere și a făcut și vacanțe DIN BANII publici, întorși ca mită prin intermediul lui Breazu.

Conform Evenimentului zilei, care relatează aceleași împrejurări, discuția dintre cei doi a avut loc pe 5 februarie.E posibil ca Topoliceanu să fie reținută de procurori.

Potrivit surselor Gazetei, practic unul dintre capetele de acuzare, cel legat de prima luare de mită bazat pe ce spune Topoliceanu, cade. „Probabil că o vor retrage chiar procurorii, ca să nu le-o întoarcă judecătorul”, spune această sursă.

Distincte de declarațiile lui Topoliceanu, în dosarul Gala Bute mai sunt afirmații despre „sponsorizările” cerute de Elena Udrea în declarațiile afaceristului Adrian Gărdean și ale fostului secretar general al MDRT, Gheorghe Nastasia. Secretarul general a spus procurorilor că i-a dat lui Udrea 900.000 de euro. Acesta este alt cap de acuzare pe luare de mită la adresa lui Udrea și cu el vor merge luni, în Parlament.

„DNA este acum sub o mare presiune și deja există comentarii la noi în interior că s-au grăbit și au rostogolit prea multe capete de acuzare în cazul Udrea, dintre care unele bazate pe denunțuri. Nu era stilul nostru, al DNA, să ne bazăm pe denunțuri”, a descris situația o persoană din interiorul instituției. „La Gala Bute, frauda pe achizițiile publice e atît de flagrantă că trebuia început cu ea, nu cu Microsoft sau cu alte acuze la adresa lui Udrea”, a completat sursa Gazetei Sporturilor.

Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Cookies