Gala Absolventilor studiOpera 2012

de:
12 sept. 2012
0 Afișari
Gala Absolventilor studiOpera 2012

Joi, 20 septembrie, de la ora 19.00,toți iubitorii de muzică clasică, de operă sau de balet sunt invitați la un eveniment care înseamnă:

  • numeroşi artişti îndrăgiţi (cântăreţi şi balerini) ai Operei Naţionale Bucureşti, care s-au perfecţionat în proiectul studiOpera, reuniţi într-o seară de înaltă ținută artistică;
  • profesionişti importanţi din spatele scenei, pe care acum aveţi şansa să îi cunoaşteţi: scenografi, machiori, maeştri de lumini ş.a.;
  • momente coregrafice de balet clasic, contemporan şi dans de caracter, fragmente din opere celebre şi alte surprize vor compune programul serii;
  • o ocazie pentru a îi cunoaşte pe cei care vă pot fi profesori începând din anul 2013 la Centrul de orientare profesională pentru artele spectacolului creat în proiectul studiOpera!

                                                                                                                                                                        

Pe lângă artiștii ONB, pe scenă vor urca reprezentanți ai celorlalți doi parteneri în proiectul studiOpera: Accademia di Teatro alla Scala și Svasta ICG România. Vor fi prezentate filmulețe cu imagini inedite de la cursurile susținute în cadrul proiectului, o oportunitate pentru public de a pătrunde în lumea nevăzută din spatele pregătirii unui spectacol. De asemenea, angajații ONB care au urmat cursuri de perfecționare în domeniile canto, balet, management cultural, croitorie costume teatru, regie de lumini, machiaj spectacole vor primi diplome de absolvire acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC – fostul CNFPA).

                                                                                                                                   

Gala Absolventilor studiOpera 2012 înseamnă efortul unei echipe formate din artişti pe care i-aţi apreciat deja în cadrul producţiilor ONB, profesioniști care au avut un rol important și în cadrul proiectului studiOpera, ca membri ai echipei, formatori sau cursanți:

Regia – Anda Tăbăcaru Hogea

Coordonator artistic canto – Mariana Colpoş

Coordonator artistic balet – Alin Gheorghiu

Coordonator tehnic – Emil Popescu

Scenografia – Viorica Petrovici

Asistenţi scenografie – Dragoş Abagiu, Andreea Koch

 

Vor interpreta artiştii Operei Naţionale Bucureşti, absolvenţi ai cursurilor de perfecţionare studiOpera din domeniile canto şi balet. La pian le veți aplauda pe Lidia Butnariu, Mădălina Florescu, Liana Mareş, Ioana Maxim – formatori în cadrul proiectului. Un mini recital de harpă și fagot va constitui un alt moment deosebit al serii, în care își vor da concursul Ionela Brădean (harpă) şi Zoltan Karpatti (fagot).

Proiectul studiOpera este implementat de către  Opera Națională București (ONB) – prin Studioul Experimental de Opera și Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) – în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano și SVASTA ICG România și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”.

 

Cookies