ARHIVA B365

GAFĂ URIAŞĂ pe Arena Naţională, la meciul România – Estonia

Subiectul zilei de miercuri în presa sportivă din Estonia nu a fost înfrângerea, ci gafa comisă de organizatorii meciului de pe Arena Naţională. Publicaţiile online şi ziarele, printre care postimees.ee, au semnalat că organizatorii români n-au pus la staţie imnul Estoniei, ci pe al Finlandei, anunţă gsp.ro. Din cauza acestei erori, presa din ţara baltică a luat foc: „La Bucureşti n-au intonat imnul nostru, ci al finlandezilor”!

În timp ce jurnaliştii sportivi de la Tallinn au confirmat gafa făcută de organizatori, Federaţia Română de Fotbal spune că totul a fost verificat de un reprezentant al oaspeţilor. „N-am primit reclamaţii din partea estonilor. Nici jucătorii n-au avut vreo reacţie în timpul intonării. Noi verificăm imnurile înainte de meciuri cu un reprezentant al oaspeţilor, care n-a avut nici o remarcă”, a spus Paul Zaharia, ofiţer de presă FRF.

„Gafă uluitoare: românii au încurcat imnurile”, a transmis Kristjan Jaak Kangur, reporterul publicaţiei amintite. Eroarea a fost confirmată şi de Siim Boikov, de la RSS Sport: „Toţi colegii din redacţie au auzit imnul finlandez!”.

Boikov are şi o explicaţie: „Cele două sunt extrem de asemănătoare, doar că al nostru e puţin mai rapid, cel finlandez are o repetiţie în linia melodică la început”.

În plus, şi compozitorul e acelaşi: neamţul Friedrich Pacius! Iar consulul onorific al Estoniei la Bucureşti, Ingrid Cristea Vendelin, confirmă: „Am citit şi eu că s-ar fi încurcat imnurile. Am înţeles că fanii aflaţi pe stadion au spus că nu l-au putut cânta!”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button