Gafa Ambasadei Marii Britaniei, taxată de Cabral. Ce e-mail au trimis reprezentanții Ambasadei

de:
09 iun. 2015
7 Afișari
Gafa Ambasadei Marii Britaniei, taxată de Cabral. Ce e-mail au trimis reprezentanții Ambasadei

Reprezentanții Ambasadei SUA și reprezentanții Marii Britanii au trimis un comunicat de presă în cursul zilei de marți, reacționând în cazul premierului Victor Ponta  și a faptului că a fost salvat de deputați în cursul zilei, aceștia nefiind de acord cu ridicarea imunității.

La puțin timpul după vot, Ambasada Marii Britanii a trimis următorul comunicat de presă, în română și în engleză:

Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline. Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul
important al Parlamentului în acest efort conjugat.

Înainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României”, a fost reacția Ambasadei Marii Britanii.  

Adresele de e-mail la care a fost trimis acest comunicat de presă, în principal ale jurnaliștilor, au fost însă lăsate la vedere. Așa că, la puțin timp după, Cabral a reacționat, răspunzând astfel:

Hello.
I highly appreciate your statement.
But…  ”send to all” is not an option. ”BCC” is the right way to send  this kind of message.
Thank you.
C.
Cookies