Gabriela Firea vrea transferarea metroului la PRIMĂRIA CAPITALEI. Anunţ de ultim moment

de:
13 mart. 2018
0 Afișari
Gabriela Firea vrea transferarea metroului la PRIMĂRIA CAPITALEI. Anunţ de ultim moment

„Am făcut această solicitare, printr-o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ca metroul să fie transferat la Primăria Generală a Capitalei, nu doar pentru a ne prinde o floare la butonieră (…) Noi suntem primii interesaţi să investim (…), să grăbim lucrările, spre exemplu la magistrala Drumul Taberei, şi să urgentăm ceea ce abia acum se demarează şi cu paşi foarte mici faţă de necesităţi – metroul către aeroportul internaţional. Facem apel încă o dată la autorităţile centrale să înţeleagă faptul că mobilitatea regiunii Bucureşti-Ilfov poate fi îmbunătăţită şi prin transferarea metroului la Primăria Capitalei, iar noi ne asumăm toate investiţiile”, a declarat marţi Firea.

Ea a precizat că principala problemă în regiunea Bucureşti-Ilfov ţine de mobilitate.

„Suferim însă – şi o spun cu toată responsabilitatea – de o bună colaborare cu unele instituţii guvernamentale. Eu sper ca după toate întâlnirile pe care le-am avut în această perioadă să dărâmăm acest zid, să dărâmăm această blocadă (…) Metroul peste tot în lume este parte a transportului local”, a spus Firea.

Ea a vorbit şi despre necesitatea urgentării lucrărilor la centura ocolitoare a Capitalei.

„Şi eu, ca senator de Ilfov, împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, am fost şi împreună şi separat – deşi facem parte din familii politice diferite, dar interesul cetăţeanului este pe primul plan şi asta trebuie să demonstrăm în fiecare zi, nu lupta politică sterilă, care nu duce la nimic bun – am luptat cu toţii împreună pentru dinamizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Capitalei. Din nefericire, nici acest lucru nu putem să spunem că este unul bifat, realizat”, a arătat Firea.

Primarul general al Capitalei participă marţi la seminarul „Împreună pentru dezvoltare durabilă – Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului, la Primăria Municipiului Bucureşti.

Cookies