ARHIVA B365

Gabriela Firea vrea să construiască câte un TEATRU în fiecare sector şi locuinţe pentru actori

Voi supune dezbaterii şi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşt, în colaborare cu cei şase primari de sectoare, înfiinţarea câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei. Vom introduce gratuitate pentru transportul preşcolarilor, şcolarilor, liceenilor şi studenţilor spre şi dinspre activităţile culturale. Vom înfiinţa Teatrul Dramaturgilor Români Contemporani. Vom acorda locuinţe cu prioritate actorilor şi regizorilor, alături de medici şi profesori, prin demararea unui program semnificativ de construire de locuinţe„, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai anunţat că va propune înfiinţarea unei companii municipale de construcţii, care va construi locuinţe sociale.

În prima şedinţă a CGMB vom înfiinţa o societate de construcţii 100% a municipalităţii, care va construi locuinţe pentru tineri şi sociale şi pentru profesii deosebite„, a anunţat primarul general, potrivit Mediafax.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că va propune majorarea cu cel puţin 50% a bugetului pentru cultură, astfel încât teatrele să primească fondurile necesare pentru reparaţii, refacerea decorurilor, recuzită şi dotări. Edilul a mai anunţat şi demararea procedurilor oficiale pentru organizarea licitaţiei pentru construirea teatrului temporar în care se vor muta, pe rând, teatrele care vor intra într-un proces de consolidare.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Primarul General a anunţat că şansele Bucureştiului de a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 sunt mici.

Din ceea ce m-am informat eu până în acest moment, în ceea ce priveşte Bucureştiul, există şanse mai reduse ca acesta să fie declarat Capitală Culturală Europeană în 2021, pentru motivul important că în toţi anii trecuţi, 10-15 ani, nu s-a acordat acest titlu capitalelor. Conceptul iniţial a fost acela de a oferi o şansă în plus şi de a dezvolta un alt oraş al ţărilor europene decât capitala, care orcum beneficială de investiţii. Acesta este conceptul„, a explicat edilul Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button