ÎN BUCUREȘTI

Gabriela Firea spune câți bucureșteni au ajuns la spital cu mușcături de căpușe

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, vorbește despre problemele de sezon ale Bucureștiului. Mai exact, fostul edil spune câți bucureșteni au ajuns la spital pentru a primi tratament împotriva mușcăturilor de căpușe. De asemenea, nici la capitolul deratizării împotriva țânțarilor sau șobolanilor, Bucureștiul nu stă mai bine. Gabriela Firea spune despre Nicușor Dan că „abia a reușit să își vadă capul de treaba din coalitie, ce să se mai gândească la țânțari și căpușe”.

Gabriela Firea spune câți bucureșteni au ajuns la spital cu mușcături de căpușe

Gabriela Firea îi transmite actualului primal al Capitalei, Nicușor Dan, prin intermediul unui proverb românesc, că ar fi trebuit să pregătească acțiunea de deratizarea cu mult timp înainte.

„Peste 100 de copii și adulți s-au prezentat la spitalele din București pentru a primi tratament împotriva mușcăturilor de căpușă! Se pregătesc țânțarii! A venit vremea frumoasă, dar vin și unele probleme de sezon. Cum spune o înțeleaptă vorbă românească, e bine sa-ți faci iarna car și vara sanie, mai ales dacă ești primar. Și nu orice primar, ci al Capitalei!

Însă, cum toată țara a văzut, primarul general abia a reușit să își vadă capul de treaba din coalitie, ce să se mai gândească la țânțari și căpușe, cum am semnalat în repetate rânduri?”, spune Gabriela Firea.

Te mai poate interesa și: Ce pericol îi pândește pe bucureșteni în parcuri. Medic: „Cei mai vulnerabili sunt copiii”

Fostul edil al Capitalei mai spune că „aplicarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului”. Aceasta ar trebui să fie o prioritate, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

„Dar acum, că în sfârșit Capitala are buget (nu-i bai, că au trecut doar 4 luni din an, se poate supraviețui și fără), mă gândesc că, poate, dacă nu e foarte, foarte ocupat să răspundă la telefoane colegilor de coaliție, reprezentanților administrației locale sau centrale, chiar subordonaților, primarul dezinteresat de oameni va rupe o secundă din timpu-i prețios și va pune pe agendă o problemă extrem de gravă: combaterea țânțarilor, căpușelor și altor insecte.

Aplicarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului și ar trebui să fie prioritară pentru fiecare edil, mai ales în contextul actual al pandemiei COVID-19.”, declară Firea.

Gabriela Firea: „Programul Unitar nu a fost aprobat”

De asemenea, nici la capitolul deratizării împotriva țânțarilor sau șobolanilor, Bucureștiul nu stă mai bine. Fostul primar spune că Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție, care era aprobat până în luna ianuarie a fiecărui an, zace la cabinetul „primarului dezinteresat”.

„Țânțarii nu ne creează încă mari probleme, abia începe sezonul lor, dar vă sfătuiesc să vă cumpărați spray-uri, se pare că ne așteaptă o invazie la vară.

Nici cu șobolanii nu stăm mai bine, de patru luni nu s-a facut nici o actiune de deratizare.

Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție era de obicei aprobat până în luna ianuarie a fiecărui an iar tratamentele efective începeau cel mai târziu în luna aprilie, în toate zonele publice ale Capitalei, pentru a limita înmulțirea dăunătorilor.

Suntem la jumătatea lunii mai, deja, Programul Unitar nu a fost aprobat, zace la cabinetul primarului dezinteresat, încă din luna ianuarie, dar acesta refuza să-l supună aprobării CGMB (grupul consilierilor generali PSD a solicitat de nenumărate ori introducerea pe ordinea de zi, au convocat și o ședință de îndată, dar degeaba), cât despre tratamente, nici vorbă.

Și nu, nici iarba nu e tăiată în parcuri, așa că sunt întrunite toate condițiile pentru ca insectele să se simtă bine…Și atenție, urmează ambrozia!”, a mai declarat Gabriela Firea pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button