Gabriela Firea spune că Bucureștiul lui Nicușor Dan cade pe oameni. „Nicio clădire pericol public nu a fost consolidată în ultimii 2 ani”

24 oct. 2022
263 Afișari
Gabriela Firea spune că Bucureștiul lui Nicușor Dan cade pe oameni. „Nicio clădire pericol public nu a fost consolidată în ultimii 2 ani”
Gabriela Firea spune că Bucureștiul lui Nicușor Dan cade pe oameni. „Nicio clădire pericol public nu a fost consolidată în ultimii 2 ani” / Sursă foto: Facebook-Gabriela Firea

Gabriela Firea îi aduce noi acuzații primarului general Nicușor Dan. De data aceasta, fostul edil îl acuză că nu a pus în siguranță sau consolidat nicio clădirea din București în cei doi ani care au trecut din mandatul său.

Gabriela Firea spune că Bucureștiul lui Nicușor Dan cade pe oameni

Fostul primar general al Capitalei a transmis, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că „Noul București” stă să cadă peste cetățeni.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că în cei doi ani de când se află la conducerea PMB nu a efectuat nicio lucrare de punere în siguranță sau de consolidare a clădirilor din oraș.

Blocurile care se degradează de peste 30 de ani, în care oamenii stau cu frica de ce se poate întâmpla cu ei și casele lor la un cutremur, sunt lăsate în voia sorții. Căci primarul general preferă să se ocupe de postări pe FB care să coafeze realitatea. Municipalitatea trebuie să consolideze întâi blocurile și locuințele șubrede în care locuiesc oameni, să le redea siguranța apartamentelor, aceasta este prioritatea Primăriei Capitalei în domeniul consolidărilor și în paralel clădirile teatrelor, ale instituțiilor de cultură și clădirile de patrimoniu, a transmis Gabriela Firea.

Aceasta a transmis că lucrările ce au fost începute în perioada 2018-202 au fost oprite, iar de doi ani nici o fațadă din București nu a fost restaurată. Pe lângă asta, Firea îl acuză de Nicușor Dan că a blocat programul de consolidări din Capitală.

Șantiere abandonate și lucrări neterminate

Gabriela Firea a mai transmis că la momentul actual există 10 blocuri unde proprietarii nu se pot întoarce în apartamente. Acest lucru se întâmplă fie din cauză că recepția lucrărilor nu a fost încă efectuată, fie din cauză că lucrările au fost complet blocate.

Nicușor Dan pare că a uitat sau nu înțelege ce obligații are, în timp ce Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic. Este dureros că munca a sute de oameni în mandatul meu de primar general a fost ștearsă cu buretele. Bucureștenii aveau din nou încredere că lucrările derulate de Primăria Capitalei sunt serioase și că sunt respectate termenele. E foarte greu să convingi proprietarii să-și părăsească locuințele pentru doi-trei ani. Noi am reușit să facem asta, doar că după ce am plecat lucrurile s-au schimbat, transmis fostul edil.

Printre lucrările pe care Nicușor Dan le-a lăsat neterminate se numără:

  • Biserica Enei numărul 14,
  • Blocul de pe strada Știrbei Vodă numărul 20,
  • Casa Vlasto de pe Strada Franceză numărul 30.

Odată cu închiderea Companiei de Consolidări, aproape 800 de muncitori și-au pierdut locurile de muncă. De asemenea, șantierele au rămas de izbeliște, transmite Gabriela Firea.

Cookies