Gabriela Firea spumegă: Ce s-a votat ACUM în Parlament e împotriva bucureștenilor!

02 mart. 2021
1186 Afișari
Gabriela Firea spumegă: Ce s-a votat ACUM în Parlament e împotriva bucureștenilor!

Au fost multe momente tensionate la votul din Parlament (oricum întârziat) asupra bugetului de stat pe 2021. Proiectul legii bugetului a ajuns la vot în plenul reunit al Parla­mentului după dezbaterile din comisiile de specialitate şi din plen. Bugetul pe 2021 este fundamentat pe o creştere economică de 4,3% şi un deficit bugetar cash de 7,16%, cu venituri în creştere cu 13%, până la 365 mld. lei şi cheltuieli de 445 mld. lei, în creştere cu 5%.

Proiectul de buget a fost sursă de discuții aprinse în Parlament, ba chiar și de scenete îndoielnice, scenete cu recuzită tip păpuși cu care Opoziția voia să strige la Putere că n-are grijă nici de bebeluși, nici de copii mai mari.

Cu tot iureșul, bugetul are destul șanse să treacă de vot; majoritatea pe care o au cele trei partide din coaliţia de guvernare (PNL, USR-Plus, UDMR) este destul de fragilă, dar suficientă pentru ca legea să treacă.

Frigul din casele din București încinge spiritele în Parlamentul de la București

Unul dintre amendamentel se referea la alocarea a 100 de milioane de euro pentru refacerea CET-urilor. E vorba de un amendament depus de Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. „Am depus un amendament la Buget foarte important pentru bucureşteni, împreună cu parlamentarii social democraţi din Capitală: alocarea sumei de 100 milioane de euro pentru modernizarea CET-urilor, care aparţin de Guvern şi care livrează agent termic la temperatură şi presiune sub confortul necesar cetăţenilor. Surpriză totală! Parlamentarii USR-Plus şi PNL au votat împotriva rezolvării acestei probleme majore, pentru care Guvernul PNL nu a făcut nimic, nicio investiţie într-un an şi jumătate de guvernare”, spunea Gabriela Firea.

Amendamentul a fost respins, iar Gabriela Firea tocmai a tunat și fulgerat pe Facebook: „În frunte cu Ludovic Orban, care conduce discreționar, abuziv, cu politica pumnului în gură ședința în care se votează Bugetul, parlamentarii PNL, USR Plus, UDMR au votat acum ÎMPOTRIVA bucureștenilor! Amendamentul care prevedea alocarea a 100 mil euro pentru modernizarea fiecăruia dintre cele trei CET-uri funcționale (dar cu mari probleme) din Capitala, depus de noi, parlamentarii social – democrați din Capitală, a fost respins! Asta după ce au promis în campanie că ei dețin soluția magică pentru rezolvarea problemei apei calde si a caldurii din București! Încā un angajament călcat în picioare de “marii” oameni politici de dreapta, care s-au unit împotriva oamenilor!”, scrie Gabriela Firea

 

Cookies