Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru PMB. „Mă bazez pe cei care m-au votat și au fost dezamăgiți acum 3 ani și jumătate”

28 apr. 2024
250 afișări
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru PMB. „Mă bazez pe cei care m-au votat și au fost dezamăgiți acum 3 ani și jumătate”
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru PMB. „Mă bazez pe cei care m-au votat și au fost dezamăgiți acum 3 ani și jumătate | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Duminică, 28 aprilie 2024, Gabriela Firea și-a depus candidatura oficială pentru Primăria Capitalei. Candidatul din parte Partidului Social Democrat (PSD) este ultimul care a depus semnăturile la Biroul Electoral București.

Gabriela Firea, oficial în cursa pentru funcția de primar general

De astăzi, Gabriela Firea a intrat oficial în cursa pentru obținerea postului de Primar General al Capitalei, conform Digi24.ro. În cazul în care bucureștenii îi vor acorda votul, aceasta va ocupa funcția pentru a doua oară. Firea a ocupat această poziție între anii 2016-2020.

La depunerea candidaturii au participat mai mulți miniștri și lideri ai partidului. De asemenea, prezent a fost și Marcel Ciolacu. Președintele PSD a declarat următoarele:

Este oficial, din acest moment Gabriela Firea este candidat pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

E candidat împreună cu domnul Daniel Băluță, Robert Negoiță, George Tuță, Ciprian Ciucu. Îmi doresc ca toți candidații noștri să câștige. S-au pierdut patru ani, patru ani risipiți, patru ani câștigați pe minciună, pe neadevăruri, pe ură unii împotriva altora și vedem unde s-a ajuns. Asta înseamnă să confundăm de fapt politica cu administrația.

Gabi, eu îți promit că voi fi alături de tine și te voi susține necondiționat.

Gabriela Firea a declarat că își dorește ca PMB să aibă o colaborare bună cu toți ceilalți primari de sectoare, indiferent de partidul din care fac parte.

De asemenea, aceasta a precizat că ea, alături de colegi, își dorește să transforme Bucureștiul într-un oraș mai bun:

Am depus candidatura acum pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei. Le mulțumesc colegilor. Aveți în fața dumneavoastră oamenii care pot transforma Bucureștiul în bine, care pot să facă diferența, care vor pune capăt ineficienței, lentorii și a tot ceea ce s-a întâmplat nu bun în București. Ritmul lor a fost de melc. Propunem o administrație dinamică și o colaborare cu toți colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică.

Mă bazez foarte mult pe bucureșteni, pe cei care sunt nemulțumiți de ineficiența actualului primar, pe cei care m-au votat și au fost dezamăgiți acum trei ani și jumătate că nu am continuat proiectele la primăria Capitalei(…).

Sunt încrezătoare, sunt optimistă și sunt convinsă că bucureștenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren(…). 

La începutul săptămânii, coaliția PSD+PNL a renunțat la ideea de a-l avea ca și candidat comun pentru PMB pe Cătălin Cîrstoiu. În urma unei ședințe care a durat peste 15 ore, cele două partide au ales să meargă cu candidați separați pentru ocuparea funcției de Primar General al Capitalei.

Astfel că, în cursa pentru Primăria Capitalei se află în 2024:

  • Nicușor Dan – Candidat independent,
  • Cristian Popescu Piedone – Candidat al PUSL,
  • Sebastian Burduja – Candidat al PNL,
  • Gabriela Firea – Candidat al PSD.

Firea a fost ultima care și-a depus candidatura oficială, primul care a depus semnăturile fiind Cristian Popescu Piedone.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies