Gabriela Firea ”sare” la gâtul Ministrului Finanțelor. ”Noaptea, ca lașii…”

23 mart. 2021
213 Afișari
Gabriela Firea ”sare” la gâtul Ministrului Finanțelor. ”Noaptea, ca lașii...”

Vestea că părinţii nu vor mai primi bani pentru creşă şi grădiniţă a enervat-o pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, care a reacționat vehement la adresa Ministrului Finanțelor.

Guvernul va suspenda măsura de acordare a ajutorului pentru cheltuielile părinților cu creșa sau grădinița din cauza unei erori la întocmirea bugetului, acestea urmând să nu mai fie suportate de stat, prin intermediul angajatorului.

Ministerul Finantelor propune suspendarea aplicarii acestei masuri până la sfârşitul anului. Proiectul vine în contextul în care actul normativ care reglementa plata de către stat a respectivei sume nu apucase să fie pus în practică, întrucât lipseau normele de aplicare.

Gabriela Firea ”sare” la gâtul Ministrului Finanțelor

Gabriela Firea a lansat un atac furibund pe Facebook:

”Cum rāmâne cu cei 1 500 de lei pentru îngrijirea copiilor? Pe 10 martie, am întrebat oficial Ministerul Finanțelor ce trebuie să facă părinții care au copii preșcolari, pentru a primi cei 1500 lei/lună, cheltuiți pentru educația celor mici, de la angajatorii lor.

Teoretic, această facilitate inclusă anul trecut în Codul Fiscal era în vigoare de la 1 ianuarie 2021, dar nu existau norme de aplicare, așa că nimeni nu știa cum să procedeze. Nici parinții, nici angajatorii.

Răspunsul Ministerului Finanțelor a fost ca o glumă din anii 80…

Da, se aplică, dar se suspendă!

Părinții pot să facă ceva, nu știm ce, poate de la anul.

Nu mai sunați, ieșim noi din când în când!

Și, culmea, încă nu am primit oficial acest răspuns.

Dar….Noaptea, ca lașii, guvernul a lansat prin Ministerul Finanțelor,  în dezbatere publică, un proiect de ordonanță prin care această prevedere este suspendată până la sfârșitul anului.

Curată transparențā!

Ce contează că România are aproape 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, iar 400.000 de copii nu merg la școală din aceeași cauză?!, a postat, pe Facebook, Gabriela Firea.

Cookies