Gabriela Firea: Proiectele lui Nicușor Dan pentru finanțare din programul ”Anghel Saligny” sunt fake | Consilierii PSD nu participă la ședință

08 nov. 2021
155 Afișari
Gabriela Firea: Proiectele lui Nicușor Dan pentru finanțare din programul ”Anghel Saligny” sunt fake | Consilierii PSD nu participă la ședință
Gabriela Firea: Proiectele lui Nicușor Dan pentru finanțare din programul ”Anghel Saligny” sunt fake/ Consilierii PSD nu participă

Gabriela Firea susține că niciunul dintre proiectele pe care Nicușor Dan le vrea finanțate de guvern prin programul Anghel Saligny nu este eligibil. Ea a anunțat că cei 21 de consilierii generali social-democrati au decis sā nu participe la ședința „fake” a CGMB.

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, îl acuză pe primarul Nicușor Dan că vrea să finanțeze prin programul guvernamental Anghel Saligny proiecte care nu sunt eligibile prin acest program. Firea susține că pentru aceste proiecte sunt eligibile primării celor șase sectoare din Capitală, nu Primăria Generală a Municipiului București.

Primarul general a propus, în ședința de luni a CGMB, 35 de proiecte – majoritatea legate de infrastructura rutieră – iar consilierii generali ai Capitalei le-au adoptat, în şedinţa extraordinară de luni, pentru a fi depuse la finanțare prin programul Anghel Saligny. Surse din cadrul Ministerului dezvoltării au declarat ulterior că proiectele depuse de Municipiul București pentru programul Anghel Saligny sunt eligibile, potrivit OUG 95/2021 și ordinului de ministru subsecvent. Bucureștiul se încadrează la capitolul muncipii reședință de județ, dat fiind că este reședința județului Ilfov.

Printre proiecte se află: obiectivul de investiţii „Străpungere b-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti”, lărgirea la patru benzi de circulaţie a str. Prelungirea Ghencea, modernizarea reţelei stradale prin extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru 574 intersecţii etc.

Firea: ”Întreaga sedintā de azi a Consiliului general este o cacealma”

Fostul primar Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a convocat o ședință fake convocată de un primar „fake”, la care consilierii PSD nu vor participa.

„În goana dupā imagine, actiuni înselatoare pe care sā le prezinte public drept mari realizāri personale, Dl Nicusor si echipa sa de “profesionisti” nu au avut curiozitatea sā citeascā ce proiecte sunt eligibile pentru finantare în fostul program PNDL, actualmente Anghel Saligny, coordonat de Ministerul Dezvoltārii.

Acolo scrie negru pe alb cā fondurile se aprobā pentru lucrāri de apā, canalizare, drumuri, poduri, podete etc în continuare sau care au studii de fezabilitate. Se încadreazā în posibila finantare proiectele de mai mici dimensiuni, gestionate de cele 6 sectoare ale Capitalei. Nu si Municipiul Bucuresti, pentru infrastructura mare.

Deci nu se încadreazā Primaria Capitalei. Este neeligibilā. Nicusor nu a citit dar se va plânge cā nu e ajutat. O face deja cu mult talent. Impostorii îsi interpreteazā bine rolul.

Dar poate primarul – fake nu întelege ce înseamnā eligibil si/sau neelligibil?!
Îi reamintim Dlui Nicusor cā are niste urgente pe care le tot amâna :
– sā anunte cu ce procent va fi subventionat de cātre PMB pretul gigacaloriei, care s-a scumpit cu 80%,
– sā lanseze licitatia pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, pentru a putea accesa cele 300 de milioane de euro obtinute de mine si echipa mea – el nu e în stare nici sā cheltuie ce am obtinut noi,
– sā realizeze proiecte de mobilitate pentru POIM. Altele decât cele depuse de noi.
Pentru cā întreaga sedintā de azi a Consiliului general este o cacealma, o altā încercare de “Nicusoare, fā-te cā lucrezi!”, o sedintā fake convocatā de un primar fake, în urma consultārilor politice pe care le-am avut, cei 21 de consilierii generali social-democrati au decis sā nu participe la astfel de spectacole grotesti prin care bucurestenii sunt mintiti si umiliti!
Îl somām pe primarul fake sā anunte urgent procentul de subventie pentru termoficare! Si sā manifeste respect si consideratie pentru cetāteni!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Tags:
Cookies