Gabriela Firea, poziţie fermă privind interzicerea avortului: Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Nu așa vom crește natalitatea

01 iul. 2022
3347 Afișari
Gabriela Firea, poziţie fermă privind interzicerea avortului: Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Nu așa vom crește natalitatea
Gabriela Firea, poziţie fermă privind interzicerea avortului: Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Nu așa vom crește natalitatea

Fost primar general al Capitalei, acum ministrul Familiei, Gabriela Firea își exprimă azi o poziţie publică privind interzicerea avortului, dezbătută în această perioadă în SUA și discutată cu pasiune și la noi, la București și-n țară.

Gabriela Firea vorbește, pe pagina sa de Facebook, despre dreptul femeilor de a decide pentru viaţa lor şi pentru corpul lor:

Susţin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viaţa şi corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viaţă şi pentru propriul lor corp. Nu aş mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcţia de ministru. Având în vedere discuţiile din spaţiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viaţa lor

Gabriela Firea: 10.000 de femei au murit în anii „decretului”

Gabriela Firea mai spune că nu va fi niciodată de acord cu interzicerea unor drepturi prin care, practic, vom retrăi una dintre cele mai negre perioade din istoria României:

Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf şi îndesat. Nu aşa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generaţie a decreţeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis.

Gabriela Firea: Suntem fruntași la mame adolescente

Gabriela Firea mai vorbește despre nevoia de educație și educație sexuală:

România se luptă însă, în continuare, cu mentalităţile. Pentru asta, întreaga societate, toţi oamenii politici, toate instituţiile trebuie să-şi unească forţele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntaşi la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greşeli sau din lipsă de informare. (…)Să nu se ascundem după degete, de multe ori copiii ştiu mai multe decât ne imaginăm noi, părinţii. Dar ei trebuie să primească şi informaţii corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educaţia sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a şi doar cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, prin programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, zilele trecute,  legea care modifică și completează actul normativ privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Noua lege prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, „programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”

Cookies