ARHIVA B365

Gabriela Firea, plan inedit pentru Capitală. Cum vrea să descongestioneze traficul de coșmar

Astfel, primarul general a anunţat că bicicletele pot fi închiriate din apropierea stațiilor de metrou și a marilor magazine, fără să fie aduse în acelaşi loc, ci pur şi simplu lăsate în altă staţie.

Staţii de închiriere a bicicletelor şi care nu trebuie să fie întoarse la staţia de unde ai împrumutat bicicleta, aceasta este noutatea şi poţi să o laşi în zona unde te afli. Cele mai multe astfel de staţii vor fi lângă metrou, lângă staţiile RATB, lângă Universităţi, lângă marile magazine„, a declarat Firea la Antena 3.

Chiar şi aşa, bicicliştii bucureşteni se plâng că oraşul nu dispune de piste de biciclete, iar cei care aleg să folosească transportul pe două roţi sunt obligaţi să meargă printre maşini. Teoretic, în Capitală sunt peste 122 de kilometri de piste pentru biciclete. Cu toate acestea, peste 100 au fost declaraţi ilegali de Brigada Rutieră deoarece pun în pericol viaţa bicicliştilor şi a pietonilor deopotrivă, după ce Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti a pornit o iniţiativă în urmă cu câţiva ani. Mai mult, până şi cele create recent sunt deficitare, cum ar fi pista de pe Şoseaua Pantelimon. Restul au rămas în paragină, cu toate că Primăria Bucureşti cheltuise în 2012 aproximativ 11 milioane de euro pentru construirea lor, adică peste 150.000 de euro pentru fiecare kilometru de pistă.

Citeşte şi Cum arată PISTELE de BICICLETE din Capitală: Pista de pe Pantelimon este prost gândită FOTO

Care credeţi că ar fi măsurile pe care Primăria Bucureşti trebuie să le ia pentru decongestionarea traficului din Capitală? Puteţi să răspundeţi în secţiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button