ÎN BUCUREȘTI

Gabriela Firea nu scapă de atacurile lui Nicușor Dan. Ce i se pregătește fostului primar: Există voinţă politică la mine, la USR PLUS, la PNL de a controla tot

Lovitură pentru Gabriela Firea! Nicușor Dan îi pregătește finalul politic

Primarul general Nicuşor Dan a declarat că există voinţă politică din partea lui, a USR PLUS şi a PNL de a controla tot ce s-a întâmplat în administraţia precedentă şi "fără discuţie" va fi făcut acest audit, menţionând şi că în două-trei luni vor dispărea ''găurile financiare lăsate de companiile municipale'', care urmează să fie desfiinţate.

„Există voinţă politică la mine, la USR PLUS, la PNL de a controla tot ce s-a întâmplat în administraţia precedentă. (…) Au trecut patru luni de când sunt primar. Au fost alte priorităţi. Am cunoscut proiectul lăsat de consilieri şi am fost absolut de acord cu el, faptul că el a picat la un vot are o explicaţie tehnică. A existat o discuţie pe legalitate din perspectiva unei eventuale suprapuneri cu atribuţiile Curţii de Conturi”, a afirmat duminică Nicuşor Dan, la Prima Tv.

El a spus că există dispoziţii legale care împiedică dublarea unei activităţi de control pe care o face o altă instituţie a statului.

„Pe de altă parte, există serviciile conexe ale auditului pe care este permis să le faci cu firme private. Aici este o discuţie tehnică, dar evident vom face auditul. Fără discuţie. Depinde de Consiliul General care, pe de o parte, trebuie să aprobe acest proiect de audit şi, pe de altă parte, să aloce bani. Dacă vrei să verifici tot deja te duci la sute de milioane pe care nu-i ai. (…) Poţi să verifici şi punctual”, a adăugat primarul general.

Nicuşor Dan s-a referit şi la companiile municipale, menţionând că acestea vor fi desfiinţate, dar, din punct de vedere juridic, vor dispărea „mult mai încolo”.

„Ele vor fi desfiinţate (companiile municipale – n.r.). (…) Aici există o chestiune tehnică – cel mai simplu ar fi fost să dăm o hotărâre de Consiliu în care să spunem se desfiinţează sau să mergem în instanţă să cerem desfiinţarea. Dar răul s-a făcut deja. Aceste companii au oameni angajaţi, aceşti oameni au contracte de muncă, aceste companii au relaţii contractuale şi cu Primăria Capitalei şi cu furnizori de-ai lor şi este mult mai uşor să le desfiinţezi pe cale administrativă, stăpânind ce se întâmplă acolo, decât să te duci la un lichidator sau să le bagi în insolvenţă. Calea administrativă este să le aduci pe zero ca bugete şi să rezolvi şi problemele oamenilor angajaţi acolo. (…) Nu e o chestiune de rea voinţă, este o chestiune de a reuşi să faci acest proces administrativ de închidere astfel încât să nu-ţi blochezi conturile”, a mai susţinut Nicuşor Dan.

El a adăugat că aceste companii vor dispărea juridic „mult mai încolo”, dar „gaura financiară” va fi rezolvată în două-trei luni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button