Gabriela Firea: Nicușor Dan a oprit plata ajutoarelor de căsătorie pentru tineri. E bătaie de joc, 7.000 de familii așteaptă banii

22 aug. 2022
738 Afișari
Gabriela Firea: Nicușor Dan a oprit plata ajutoarelor de căsătorie pentru tineri. E bătaie de joc, 7.000 de familii așteaptă banii
Gabriela Firea: Nicușor Dan a oprit plata ajutoarelor de căsătorie pentru tineri. E bătaie de joc, 7.000 de familii așteapăt banii

Ministrul Familiei și fost primar general al Capitalei, Gabriela Firea îl acuză pe actualul primar general, Nicușor Dan, că a oprit plata ajutorului financiar acordat, la căsătorie, tinerelor familii. Ea susține că mai mult de 7.000 de familii încă își așteaptă banii:

Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a bătăii de joc din Noul București! Peste 7.000 de familii tinere așteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a oprit plățile, încălcând hotărârea consiliului general care obligă instituția să ofere acest sprijin. Încă o dată, actualul primar general își face propriile legi.

În 2017, la propunerea mea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un sprijin de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu la început de drum, imediat după căsătorie. Până la alegerile din Septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au primit acest stimulent pentru constituirea familiei.

Gabriela Firea: Nicușor Dan consideră și acest ajutor o pomană necuvenită

Gabriela Firea mai spune, pe pagina sa de Facebook, că, de când a venit Nicușor Dam la conducerea Bucureștiului, totul s-a oprit în acest proiect :

Nicușor Dan consideră și acest ajutor o pomană necuvenită. Fără explicații, a dat ordin să fie oprite plățile și așa s-a ajuns la acest număr record de dosare restante. O ilegalitate, atât timp cât hotărârea din 2017 este încă în vigoare, dar nu este prima decizia în bătaie de joc luată de actualul primar general.

Ministrul Familiei susține aproape 10 milioane de lei care trebuie plătite și că, pentru bugetul Capitalei, suma nu ar fi  „un capăt de țară.” Gabriela Firea mai declară că, în aceste condiții. Primăria Capitalei poate oricând să fie acționată în instanța pentru neplată și că, că, într-o asemenea situație, ar pierde cu siguranță orice proces:

Mă aștept ca actualul primar general să spună că acum, din poziția de ministru, să ajut astfel toți tinerii din România. Am făcut-o deja, așa că Nicușor Dan mai bine și-ar respecta atribuțiile și obligațiile funcției pe care o ocupă vremelnic.

Nicușor Dan: Gabriela Firea a lăsat un buget cocoșat de datorii

La începutul acestei veri, după ce Prefectul Capitalei i-a solicitat să răspundă unei adrese a Ministerului Familiei referitoare la acest ajutor,  Nicușor Dan îi reproșa Gabrielei Firea că a lăsat dezastru la Primărie.

În cazul în care fostul primar şi actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii şi că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eşalonând, reeşalonând şi plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit. 

Tot atunci, Nicușor Dan îi transmitea Gabrielei Firea să ajute de la Minister familiile tinere:

Dacă însă ministrul Firea ţinea cu adevărat la acest proiect, avea şansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, aşa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei şi lider important în PSD, să lanseze la nivel naţional, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu acelaşi cuantum de la nivelul Capitalei.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies