Gabriela Firea, mesaj de Ziua Internațională a Copiilor victime ale agresiunii. „16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor” în anul trecut

04 iun. 2022
89 Afișari
Gabriela Firea, mesaj de Ziua Internațională a Copiilor victime ale agresiunii. „16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor” în anul trecut
Gabriela Firea, mesaj de Ziua Internațională a Copiilor victime ale agresiunii. „16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor” în anul trecut. Sursa foto: Unsplash

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor victime ale agresiunii, zi marcată an de an în data de 4 iunie. Potrivit ministrului Familiei, în anul 2021 autoritățile au fost informate cu privire la 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, 14.000 dintre aceste cazuri fiind petrecute în cadrul familiei.

Gabriela Firea a postat sâmbătă un mesaj de susținere și conștientizare cu privire la agresiunea copiilor cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor victime ale agresiunii. Ministrul Familiei a transmis cu această ocazie un semnal de alarmă cu privire la numărul cazurilor de agresiune împotriva minorilor, dar mai ales cu privire la faptul că aceste incidente se petrec de obicei în cadrul familiei, potrivit datelor provenite de la autorități.

„În fiecare an, pe 4 iunie, marcăm Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii.

Nu e, în mod evident, un motiv de sărbătoare, ci un moment de reflecție pentru noi toți. Pentru că statisticile de la noi ne dau fiori! În tot anul trecut au fost semnalate aproape 16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. Iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii. Nu putem închide ochii la suferințele copiilor din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului de orice fel – fizic, mental sau emoțional.

Am copii și nu pot să-mi imaginez cum un părinte și-ar putea lovi copilul vreodată. Dar, din păcate, trebuie să acceptăm că asta este în continuare o realitate tristă în multe case, în anumite medii, iar datoria noastră, a autorităților, este să ne folosim întreaga pricepere pentru a găsi soluții ca astfel de situații să fie excepțiile.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viața”, transmite Gabriela Firea

Mai mult, fostul primar al Capitalei a subliniat faptul că nu este de acord cu nicio formă de violență la adresa copiilor, indiferent de situație și de context. De asemenea, Firea a reamintit faptul că Ministerul Familiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție au semnat un contract pentru Sistemul Informatic Național – SINA prin care se va realiza o aplicație ce va permite autorităților să identifice și să monitorizeze toate comunitățile și familiile vulnerabile unde cazurile de agresiune asupra minorilor se pot întâmpla mai des.

„Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viața. Palma de azi o va simți la fel și peste ani! Pentru că trauma din anii în care a înțeles că nu găsește niciun sprijin în cei în care își pusese toate speranțele se va regăsi în nesiguranțe sale ca adult. Să ne gândim la asta nu doar azi, ci în fiecare zi!”, a scris Gabriela Firea în încheierea postării sale.

Cookies