Gabriela Firea, la Podul Grant: Jumătate de București e în continuare blocat! Nicușor Dan trebuie să acționeze imediat pentru ca pe șantier să se lucreze în 3 schimburi

23 oct. 2023
2266 Afișari
Gabriela Firea, la Podul Grant: Jumătate de București e în continuare blocat! Nicușor Dan trebuie să acționeze imediat pentru ca pe șantier să se lucreze în 3 schimburi
Gabriela Firea, la Podul Grant: Jumătate de București e în continuare blocat! Nicușor Dan trebuie să acționeze imediat pentru ca pe șantier să se lucreze în 3 schimburi. FOTO: Inquam Photos / Cosmin Enache

Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să „acționeze imediat” pentru ca lucrările la Podul Grant să fie făcute în 3 schimburi. Totodată, îi cere primarului Capitalei să le explice bucureștenilor de ce „i-a indus în eroare” când a declarat că CFR nu a dat avizul necesar pentru lucrările de peste vară.

Gabriela Firea, către Nicușor Dan: Lucrările la Podul Grant să se desfășoare în 3 schimburi

Jumătate de București este în continuare blocat! Primarul Capitalei trebuie să acționeze imediat pentru ca lucrările la Podul Grant să se desfășoare în 3 schimburi. În plus, să-i lămurească pe bucureșteni de ce i-a indus în eroare când a spus că nu a primit aviz de la CFR pentru a lucra pe timpul verii. Realitatea e tocmai alta!, a declarat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Prefectul Capitalei l-a contrazis pe Nicușor Dan cu argumente și dovezi și a declarat că, de fapt, Primăria Municipiului București nu a cerut în 2023 niciun aviz de la CFR, așa cum a declarat primarul Capitalei, spune fostul primar General.

Senatoarea PSD spune că bucureștenii care l-au votat pe Nicușor Dan au toate motivele să fie nemulțumiți:

Bucureștenii care l-au votat pe actualul primar, dar și cei mulți care nu l-au ales, au toate motivele să fie nemulțumiți. Au fost mințiți de primarul care în loc să vină cu soluții gestionează haotic și dezorganizat lucrări importante pentru București.

Despre avizul CFR și lucrările în timpul verii

Gabriela Firea spune că primarul Capitalei nu are cum să construiască o relație, bazată pe încredere, cu cetățenii pe care îi minte. Totodată, pune în pericol relația instituției cu altele, în acest caz CFR. Fostul primar al Capitalei mai spune că municipalitatea avea nevoie de un plan clar:

Spun, din nou, că era normal ca primăria să pornească lucrările în timpul verii, în perioada de trafic mai redus. Autorizație de construire exista din primăvara, dar era nevoie de un plan clar. Numai primarul general nu s-a gândit ce înseamnă închiderea pasajului, la început de toamnă.

Pentru că nu a existat vreun plan, ci doar presiunea bucureștenilor exasperați de haosul din trafic, primarul Capitalei a mobilizat poliția locală și a modificat timpii semafoarelor.

În stilul caracteristic, primarul a recunoscut că nici măcar „măsurile teoretice” nu au funcționat. 

Firea: „lipsă de profesionalism și respect față de cetățeni”

Gabriela Firea spune că tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână în traficul din Capitală arată doar lipsă de profesionalism și respect față de bucureșteni. De asemenea, senatoarea PSD mai spune că acțiunile și comunicarea publică „demonstrează incapacitate administrativă” și, în loc să recunoască eșecul, Nicușor Dan „a trecut la diversiuni”.

Bucureștiul are proiecte grele care trebuie făcute, dar în ritmul acesta rămân tot blocate. În plus, lipsa de logică și responsabilitate au dus la probleme administrative mai grave. De exemplu, blocajul impus la nivel urbanistic de către primarul Capitalei a dus la o pierdere financiară masivă. Contribuția Capitalei la PIB-ul național a scăzut de la 37% în 2019, la 29.8% în 2022. Sunt banii de care ar fi avut acum nevoie Guvernul, spune Gabriela Firea.

La finalul postării, Gabriela Firea a ținut să-i anunțe pe bucureșteni că toată aglomerația s-a mutat pe Podul Basarab.

Cookies