Gabriela Firea, la moartea lui Alexandru Arşinel: „Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru” | CTP vorbește despre impostură

30 sept. 2022
336 Afișari
Gabriela Firea, la moartea lui Alexandru Arşinel: „Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru” | CTP vorbește despre impostură

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, care l-a susținut pe Alexandru Arșinel la conducerea Teatrului „Constantin Tănase”, a transmis la moartea actorului că „maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urma regretele noastre”. Alexandru Arșinel, care a activat peste 60 de ani în Teatrul „Constantin Tănase”, a părăsit funcția de director la începutul anului 2022, când primarul Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul. În schimb, gazetarul Cristian Tudor Popescu vorbește despre impostura care dăinuie pentru totdeauna.

Actorul Alexandru Arșinel a murit, pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani la Spitalul Universitar de Urgență, unde era internat la Terapie Iintensivă.

„Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru. Maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urma regretele noastre. Sunt onorată că în perioada în care am fost primar general am reușit să-i aduc o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel. Transmit condoleanțe doamnei Arșinel și întregii familii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Gabriela Firea.

Au mai transmis condoleanțe Teatrul “Constantin Tănase”, dar și artiștii Adrian Enache şi Oana Pellea.

„Maestrul Alexandru Arşinel a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna decembrie, într-o emoționantă ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scenă. S-a stins din viață la vârsta de 83 de ani”, a transmis, aseară, Teatrul „Constantin Tănase”.

Mesajul lui CTP: „Impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna”

Într-un mesaj pe Facebook, Cristian Tudor Popescu a comparat cele două evenimente petrecute joi seara: demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației după acuzațiile de plagiat și moartea lui Alexandru Arșinel.

Popescu vorbește despre un „principiu al imposturii” în cazul lui Cîmpeanu, dar și al lui Arșinel. „Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească”, a scris CTP pe Facebook.

„Un principiu al imposturii” „În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi”, a scris gazetarul.

În 2013, Alexandru Arșinel a fost acuzat că a beneficiat de tratament preferențial, când a primit transplantul de rinichi în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare.

Actorul Alexandru Arșinel a murit, joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. „În această seară, marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022 în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență, conform Digi24.

Citește și:

 

Cookies