Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ilegalități. Și spune că noile tramvaie nu circulă încă prin București pentru că producătorul a folosit alte piese față de cele din ofertă

10 oct. 2022
1057 Afișari
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ilegalități. Și spune că noile tramvaie nu circulă încă prin București pentru că producătorul a folosit alte piese față de cele din ofertă
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ilegalități. Și spune că noile tramvaie nu circulă încă prin București pentru că producătorul a folosit alte piese față de cele din ofertă / Sursă foto: Facebook

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, aduce acuzații actualului edil Nicușor Dan referitoare la noile tramvaie ce au fost cumpărate de acesta. De data aceasta, Gabriela Firea vorbește despre fapte cu iz penal ce se derulează în cadrul Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ilegalități în ceea ce privește noile tramvaie din București

Este vorba despre noile tramvai ce au fost achiziționate de Nicușor Dan pentru București. Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că deși există probleme cu tramvaiele proaspăt cumpărate, acesta face presiuni asupra comisiei de recepție.

Noile tramvaie nu circulă încă prin București pentru că producătorul a folosit alte piese față de cele prezentate în oferta câștigătoare. În plus, tramvaiul nu poate fi scos pe șine pentru că nu are certificat de omologare tocmai pentru că detalii tehnice importante sunt diferite de cele prezentate în licitație, a transmis Gabriela Firea.

Tramvaiele ce au ajuns la București au motoare cu o putere mai mică față de cele ce au fost prevăzute în oferta primită de PMB. De asemenea, prețul plătit de municipalitate pentru acestea este mai mare decât cel declarat în cadrul licitației.

„Pentru Nicușor Dan este, evident, de neacceptat și nu s-a ferit să spună public”

Gabriela Firea a declarat că, în mod clar, oferta tehnică în baza căreia a fost câștigată licitație nu a fost respectată de firma producătoare. Membrii comisiei de recepție au semnalat toate aceste probleme, iar din acest motiv tramvaiele nu au fost recepționate și nu pot fi puse în circulație pe străzile Bucureștiului.

Pentru Nicușor Dan este, evident, de neacceptat și nu s-a ferit să spună public. Nu s-a zbătut atât de mult ca să întâmpine acum probleme. Sper că nu a uitat nimeni cum producătorul a ținut în sertar contractul semnat de mine și echipa mea, doar pentru a-l putea parafa alături de Nicușor Dan. Și nici solicitarea de a majora prețul pe care a făcut imediat. Foarte bine, să-și asume împreună această “afacere” când instituțiile statului vor pune întrebări, a declarat fostul edil.

De asemenea, Gabriel Firea a amintit că în timpul campaniei electorale a fost acuzată în repetate rânduri. Cel mai des, acuzațiile au fost legate de faptul că producătorii nu erau autohtoni.

Cookies