Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a furat proiectul Parcul Carol. “L-a găsit în sertar, a pus ştampila şi semnătura pe el şi, gata, e al lui!”

31 aug. 2022
1270 Afișari
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a furat proiectul Parcul Carol. “L-a găsit în sertar, a pus ştampila şi semnătura pe el şi, gata, e al lui!”
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că i-a furat proiectul Parcul Carol. “L-a găsit în sertar, a pus ştampila şi semnătura pe el şi, gata, e al lui!”

Fostul primar General al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe actualul primar general, Nicușor Dan, că i-a furat proiectul de reabilitare a Parcului Carol, un proiect care, spune ea, a fost făcut în 2019, de o echipă coordonată de ea. Mai exact,  de o echipă Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă:

Ce bune sunt proiectele administraţiei Firea când în #NoulBucureşti nu s-a lucrat nimic! Minciuna şi furtul continuă, încă, la aproape doi ani de la alegeri. Astăzi, actualul primar general supune la vot reabilitarea Parcului Carol, un proiect lucrat în mandatul meu, ca şi cum ar fi al său. L-a găsit în sertare, a pus ştampila şi semnătura pe el şi, gata, e al lui. Nu mă miră, a făcut aşa şi cu tramvaiele, cu fondurile europene pentru reabilitare termică şi toate investiţiile mari. Măcar de s-ar vedea ceva!

Gabriela Firea: Nicușor Dan nu a schimbat nicio virgulă din ce a lucrat echipa mea

Gabriela Firea  subliniază și că reabilitarea peisagistică a Parcului Carol a fost proiectul echipei uneia dintre companiile municipale pe care ea le-a înființat, iar Nicușor Dan le-a înfierat:

Da, una dintre «companiile ilegale, fără profesionişti, care nu lucrau nimic», cum a tot spus în atacurile la adresa mea. Nicuşor Dan a reevaluat acum situaţia după propriul interes. Proiectele lăsate de mine sunt bune, angajaţii profesionişti şi companiile nu mai sunt chiar atât de ilegale. Cum să interpretez altfel văzând că în proiectul Parcul Carol Nicuşor Dan nu a schimbat nici măcar o virgulă din ce lucrase echipa mea? Asta înseamnă, evident, că proiectul e perfect, iar echipa de arhitecţi, proiectanţi, peisagişti a fost bună. Aceiaşi oameni care au fost nevoiţi să-şi găsească alte locuri de muncă pentru că Nicuşor Dan s-a încăpăţânat să închidă singura companie municipală care livra proiecte la cheie, la costuri mult mai mici.

Gabriela Firea: Nu e primul proiect furat de Nicușor Dan

Fost primar general al Capitalei, Gabriela Firea mai declară că e vorba despre aceeași echipă care a lucrat şi la proiectul reabilitării Grădinii Cișmigiu, doar că acesta ar fi fost blocat în instanţă chiar de Nicuşor Dan, în campania electorală: 

Nu este singurul proiect furat de la echipa Firea sau de la consilierii generali social-democraţi. După doi ani grei, Nicuşor Dan şi-a adus aminte de angajaţii TESA din spitalele bucureştene şi propune un stimulent financiar pentru aceştia. Consilierii generali PSD au propus asta de trei ori în ultimii doi ani şi primarul general nici nu a vrut să audă.

Proiectul e reabilitare a parcului Carol a fost adoptat astăzi, în ședința  extraordinară a Consiliului General al Municipiului București.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies