Gabriela Firea îi cere demisia lui Nicușor Dan: Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii?

11 oct. 2021
232 afișări
Gabriela Firea îi cere demisia lui Nicușor Dan: Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii?
Gabriela Firea îi cere demisia lui Nicușor Dan: Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îi cere demisia lui Nicușor Dan într-o postare pe Facebook, după ce îl acuză pe edilul Bucureștiului că a tăiat din bugetul pentru finanțarea sistemului de oxigen medical pentru Spitalul Modular Pipera. "Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii", i-a transmis fostul edil.

Senatoarea PSD Gabriela Firea i-a cerut luni dimineața demisia lui Nicușor Dan, printr-un mesaj postat pe Facebook, după ce l-a acuzat pe acesta că a taiat bugetul pentru sistemul de oxigen medical de la Spitalul Modular Pipera.

Gabriela Firea îi cere demisia lui Nicușor Dan

„Demisia, Nicușor Dan! Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii să tai din buget finanțarea pentru sistemul de oxigen medical la Spitalul Modular Pipera? Pe care l-am construit în timp record și dvs l-ați închis fārā pic de logicā și respect fațā de oameni. Aveți mai jos dovada, amendamentul prin care însuși Primarul General a tăiat în luna mai, cu mâna lui, banii necesari pentru sistemul de oxigen medical de la Spitalul Pipera!”, a transmis Gabriela Firea într-un mesaj pe Facebook.

Fostul primar spune că i-a atras atenția edilului cu privire la aceste probleme.

„I-am atras atenția, atât eu, cât și consilierii generali PSD, că face o greșeală imensă, că această unitate sanitară a avut un rol foarte important anul trecut, degrevând Spitalul Babeș de cazurile ușoare și medii ale bolnavilor COVID, dar edilul a ignorat pe toatā lumea!”, a mai spus Firea în mesaj.

Nicușor Dan ar fi ignorat aceste informații

Senatoarea PSD mai spune că primarul General ar fi ignorat informațiile.

„Așa cum a ignorat, zile în șir, suferința bolnavilor care nu găseau locuri în spitale și pe cea a doctorilor nevoiți să aleagă pe cine internează! În condițiile în care rata de infectare în București creștea vertiginos, primarul dormea! A fost nevoie de intervenția în forță a ministrului interimar al Sănătății și a dr. Arafat pentru ca acest spital să fie deschis și operaționalizat! Deși declara senin în ianuarie că în “situația nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească – eu sper să nu ajungem acolo – spitalul e disponibil pentru a fi refuncţionalizat”, a mai spus Firea în mesaj.

Fostul primar a venit și cu un document care să îi susțină afirmațiile.

Firea îi tot cere demisia lui Nicușor

„Cât de mult trebuia să crească numărul de persoane pentru a conta pentru dvs, dl edil veșnic absent? Trebuiau să fie peste 20.000, 30.000 sau 100.000 de persoane bolnave? Sau milioane? Aceste persoane de care vorbiți sunt părinții, bunicii, rudele sau prietenii unor oameni! Și sunt oameni care suferă și se luptă pentru viață! Nu îi mai ignorați, nu vă mai bateți joc de ei!

Azi, consilierii generali PSD vor propune, din nou, finanțarea sistemului de oxigen medical pentru Spitalul Modular Pipera! Un spital construit în 3 luni, în mandatul meu de primar general. Faceți un gest de onoare, votați acest amendament și apoi dați-vă demisia!

Iar dacă veți continua să vă opuneți, dl Nicușor Dan, așa cum v-ați opus și redeschiderii spitalului, ”pentru că nu se justifică cheltuielile”, vă anunțăm că începem strângerea de semnături pentru demiterea dvs!”, i-a mai transmis Firea.

Arafat, vizită la Spitalul Modular Pipera în weekend

Spitalul modular, înființat anul trecut la Pipera, ca secție externă a Spitalului Victor Babeș de către Gabriela Firea, care poate asigura 400 de paturi pentru bolnavii Covid, s-a redeschis în weekend și așteaptă internarea primilor pacienți, vreo 100.

Deschis în august 2020, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID era de doar 1300/zi, iar presiunea pe spitale era mare, Spitalul modular de la Pipera a fost conceput ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.

Cookies