Gabriela Firea face prăpăd în cluburile din Capitală! A dat ordin

de:
09 iul. 2019
0 Afișari
Gabriela Firea face prăpăd în cluburile din Capitală! A dat ordin

„Am dispus declanșarea unei ample campanii de monitorizare a nivelului de zgomot, în special în zonele mixte, în care spațiile de relaxare sunt situate în apropierea celor de locuit. În ultima perioadă, am primit numeroase sesizări care atrag atenția asupra disconfortului creat de muzica dată prea tare. Înțeleg nevoia de a petrece vara cât mai plăcut, este sezonul în care ne dorim să stăm cât mai mult în aer liber, dar în București sunt și oameni care au nevoie de liniște, sunt copii, persoane vârstnice sau bolnavi de care trebuie să avem la fel de multă grijă, așa cum se întâmplă în orice comunitate funcțională. Vor avea loc controale în fiecare week-end și, prin aplicarea legislației în domeniu, vom urmări să încurajăm respectarea drepturilor tuturor bucureștenilor”, a transmis primarul general Gabriela, prin intermediul unui comunicat de presă.

Având în vedere sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la tulburarea liniștii publice, pe parcursul întregului week-end, în intervalul 22.00 – 04.00, inspectorii au efectuat măsurători sonometrice pentru constatarea depășirilor nivelului de zgomot în zona de nord a Capitalei, respectiv în proximitatea restaurantelor și cluburilor din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Primăria precizează că Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București va continua monitorizarea activităților surselor de poluare fonică, atât în Parcul Regele Mihai I, cât și în alte zone de competență.

Opertaorii economici care nu respectă prevederile legale în vigoare riscă sancțiuni cuprinse între 30.000 și 60.000 de lei, în acord cu OUG nr.195/2005 privind protecția mediului.

Mai mult, în cazul în care sunt înregistrate depășiri majore ale nivelului de zgomot sau în condițiile în care se constată încălcarea repetată a prevederilor legale, agenții economici pot fi sancționați chiar și prin suspendarea activității.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului, au fost aplicate 44 de sancțiuni agenților economici din Centrul Istoric și parcurile din Capitală.

 

 

 
Cookies