Gabriela Firea, după incidentul de la Ştrandul Străuleşti: Toate piscinele trebuie să aibă salvamar

de:
23 iun. 2016
1 Afișari
Gabriela Firea, după incidentul de la Ştrandul Străuleşti: Toate piscinele trebuie să aibă salvamar

„Sâmbătă dimineața, la ora 10.00, voi avea o întâlnire cu directorii care răspund de domenii ce țin de siguranța cetățeanului și de situații speciale. Mă refer aici la cazul copiilor răniți în Parcul Cișmigiu pentru că a căzut peste ei o creangă mare de copac iar, pe urmă, mai multe crengi. Situație care s-a repetat și a doua zi.

De asemenea voi discuta pentru amplasarea mai multor corturi de prim ajutor în Capitală și acestea să fie dotate cu ventilatoare, apă, medicamente și, în special, personal sanitar calificat.

De asemenea, o întâlnire în ce privește siguranța la ștranduri, pentru că am primit informații: apa trebuie să fie verificată din fiecare ștrand din Capitală, iar toate piscinele trebuie să aibă salvamar. Au fost câteva situații în Capitală, le cunoașteți și dvs., în care ștranduri sau bazine ori piscine nu aveau salvamar, așa cum prevede legea, și s-au întâmplat lucruri extrem de neplăcute. O adolescentă a decedat, iar una, am înțeles, se zbate între viață și moarte”, a precizat ea.

Edilul a menționat că trebuie verificată „minuțios”calitatea apei din ștranduri. Gabriela Firea a subliniat, de asemenea, că alimentele trebuie să fie păstrate în piețele din Capitală în condiții de siguranță, în frigidere care să aibă temperatura adecvată.

„Veți spune, poate, unii dintre dvs. că acestea nu sunt niște proiecte mari. Nu le neglijez pe cele mari, nu neglijez proiectele de amploare, dar ceea ce vă spun eu sunt lucruri care trebuie rezolvate imediat, cum este și problema țânțarilor din parcuri. Când am anunțat că va fi o urgență a primelor ședințe, unii dintre dvs. ați zâmbit. Dar nu aveți de ce să zâmbiți, pentru că eu primesc foarte multe solicitări din partea părinților care sunt disperați, pentru că nu mai pot să meargă cu copilașii în parc”, a menționat ea.

Sursa: Agerpres

Cookies