Gabriela Firea, despre incidentul petrecut ieri la sediul Primăriei Capitalei. „Este un accident nefericit! Totuși, situația putea fi evitată”

23 aug. 2022
1212 Afișari
Gabriela Firea, despre incidentul petrecut ieri la sediul Primăriei Capitalei. „Este un accident nefericit! Totuși, situația putea fi evitată”

Gabriela Firea, fostul primar al Municipiului București, a transmis un mesaj referitor la întâmplarea ce a avut lor ieri la sediul Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea, despre incidentul petrecut ieri la sediul Primăriei Capitalei

Gabriela Firea a transmis, prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook, precizări referitoare la incidentul de ieri, când un copil a fost grav rănit de o coloană din Primăria Capitalei ce s-a prăbușit peste el.

Fostul primar spune că incidentul a fost un accident nefericit, însă îi transmite lui Nicușor Dan că situația putea fi evitată. Gabriela Firea susține că decizia de a permite accesul pe ușa principală a instituției a fost o „măsura populistă” ce nu ar fi trebuit luată.

Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny. Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite, a declarat Gabriela Firea.

„Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine”

Fostul primar General al Capitalei îi acuză pe Nicușor Dan că încearcă să arunce vina către ea, deoarece respectiva statuia se afla în clădire și în mandatul acestuia.

Și clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar și de pe vremea celorlalți primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcționeze ca sediu al Primăriei Generale. Și statuile, Simfonie Roz și Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo, transmite Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea îi acuză pe Nicușor Dan că minte cetățenii spunând că actualul sediu al Primăriei Capitalei nu are recepția făcută.

În disperarea de a găsi justificări pentru lipsa de rezultate (…) Nicușor Dan emite senin încă o minciună gogonată! Primarul susține că Primăria Capitalei funcționează într-o clădire nerecepționată.

Ghinion. Clădirea din bd Regina Elisabeta nr 47, a cărei reabilitare s-a terminat în 2016, la insistențele mele (…) ARE RECEPȚIA la terminarea lucrărilor, transmite fostul primar General.

Procesul Verbal de Recepție la Terminarea Lucrărilor
Procesul Verbal de Recepție la Terminarea Lucrărilor | Sursă foto: Facebook-Gabriela Firea

Iată întreaga postare făcute de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook:

Cookies